زهکشیِ کنترل شده به عنوان یک ابزار مدیریتی مبتکرانه، افق روشنی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را نوید می دهد. با استفاده از این روش، نه تنها در مصرف آب صرفه جویی می شود، بلکه از حجم زیاد زه آب کاسته شده و کیفیت شیمیایی آب خروجی نیز بهبود می یابد؛ دو چالشی که سامانه های زهکشی کشور، به ویژه در استان خوزستان، به شدت از آن رنج می برند. در این نشریه، پس از ارائه تعریف زهکشی کنترل شده و بیان مزایا و معایب این روش و تجربه ها در جهان و ایران، مکان های مناسب اجرا، معیارهای طراحی، روش های اجرا، انواع سازه ها و مدیریت درست این سامانه تشریح شده است. مخاطبان این نشریه، کارشناسان و مروجان در عرصه آبیاری و زهکشی کشور می باشند. این نشریه در تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی سازمان تات بارگذاری گردید.