هدف اصلی درجه بندی کیفی روغن زیتون توسط سازمان های ملی و بین المللی، حمایت از مصرف کنندگان و ایجاد شرایط عادلانه در تجارت است. از آنجایی که ویژگیهای کیفی و تغذیه ای انواع روغن زیتون متفاوت است، آگاهی از این تفاوت ها برای سیاستگذاران، تولید کنندگان و مصرف کنندگان ضروری است. موارد مندرج در این دستورالعمل به افزایش آگاهی سیاست گذاران برای توسعه کشت زیتون، مصرف کنندگان برای انتخاب روغن مرغوب در هنگام خرید و تولید کنندگان روغن زیتون برای آگاهی از عوامل تاثیرگذار بر بهبود کیفیت روغن زیتون در رقابت با سایر کارخانجات، کمک خواهد کرد. این دستورالعمل از طریق بخش انتشارات الکترونیکی سایت موسسه و تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی قابل دسترس است.