این دوره آموزشی در روز دوشنبه اول بهمن ماه سال 1397 ویژه کارشناسان در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی برگزار گردید. هدف از این دوره آشنایی کارشناسان با فرآیندها و دستگاه هاي فرآوري محصولات کشاورزي بود. در این دوره آموزشی سرکار خانم دکتر شهین زمردی، در خصوص اهمیت فراوری محصولات کشاورزی، بیان نمودند که بر اساس آمارهای موجود حدود 25 درصد محصولات کشاورزی در ایران به ضایعات تبدیل می شود، این در حالی است که امروزه یکی از مسائل اساسی جوامع بشری تأمین نیازهای غذایی افراد جامعه است. بنابراین راه حل موجود در رسیدن به استقلال در زمینه کشاورزی تنها افزایش تولید نیست، بلکه باید با برنامه ریزی درست از محصول تولید شده به بهترین وجه ممکن استفاده کرد. برای نیل به این هدف می توان با استفاده از روش های فراوری، بسته بندی و توزیع مناسب مواد غذایی از هدر رفتن میلیون ها تن محصول در زنجیره تولید از مزرعه یا باغ تا رسیدن به دست مصرف کننده جلوگیری نمود و به این ترتیب ضمن بالا بردن درآمد ملی، در راستای تأمین نیازهای تغذیه ای جامعه، گام مؤثری برداشت. در ادامه مراحل عمومي در فراوری محصولات کشاورزی، مهمترین روش های فراوری و دستگاه های فرایند محصولات کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.