گياه گلرنگ يکي از دانه هاي روغني مهم کشور است که به دلیل خشک سالیهای اخیر و لزوم تغییر در کشت و جایگزینی زراعتهای مقاوم به کم آبی و خشکی و شوری، اخیرا مورد توجه مسئولین وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است؛ در این میان گل این محصول برای رنگ کردن خوراکیها، مورد استفاده قرار میگیرد و استفاده دارویی دارد. برداشت گل در غالب مناطق کشور به صورت سنتی و توسط کارگر انجام میشود که با توجه به خاردار بودن این گیاه، این روش دارای مشقتهای زیادی است و از طرفی هزینههای تولید را افزایش میدهد. همچنین تماس دست کارگران با گلبرگ، باعث آلودگی محصول میشود، در این نشریه، سه روش برداشت پشتی برقی مجهز به واحد برش، فرغونی مجهز به موتور بنزینی و روش دستی مورد مقایسه قرار گرفته است و در نهایت مناسب ترین روش از نظر معیارهای فنی (درصد خلوص، ظرفیت مزرعه ای، ضایعات و انرژی مصرفی) و اقتصادی معرفی شده است. نشریه فنی حاضر با شماره 55507 طی نامه مورخ 98/02/11 در مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به ثبت رسیده است.