چهار شنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Wednesday, April 24, 2024
جستجوی پیشرفته
مراکز تابعه
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

استفاده از شربت سورگوم شیرین به عنوان جایگزین شکر در فرمولاسیون بیسکویت و نان قندی
طبق یافته تحقیقاتی آقای دکتر جلال محمدزاده، عضو هیات علمی و رئیس بخش تحقیقات صنایع غذایی گلستان، شربت سورگوم به عنوان یک شیرین کننده طبیعی مغذی می تواند جایگزین مناسبی برای شکر به خصوص در محصولات شیرین آردی باشد.


امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی در فرآورده های آردی و به خصوص شیرین کننده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. شربت سورگوم به عنوان یک شیرین کننده طبیعی مغذی می تواند جایگزین مناسبی برای شکر به خصوص در محصولات شیرین آردی باشد. بر خلاف شکر که یک ماده صد درصد کالری زا و عاری از مواد مغذی است، شیرین کننده طبیعی شربت سورگوم دارای ترکیبات مغذی شامل اسید های آمینه ضروری (لیزین، متیونین)، مواد معدنی (آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و منیزیم) و ویتامین های گروه B مانند ریبوفلاوین است که این ترکیبات مفید در ساکارز وجود ندارد. این فرآورده، طعم ملاسی ملایمی دارد و قابلیت آن را دارد که به عنوان یک شیرین کننده طبیعی و مغذی به خصوص در تولید کیک وکلوچه ها، پنکیک ها و یا ساخت انواع دسر ها و سس ها به کار رود علاوه بر این می تواند به صورت شربت در کمپوت سازی، نوشابه سازی، داروسازي و درصنایع تخمیری به عنوان منبع کربنی خصوصاً در تولید الکل به کار رود در سال های اخیر جایگزینی شکر با ترکیبات شیرین کننده طبیعی با کمترین تغییرات در خصوصیات اصلی فرآورده به خصوص در محصولات شیرین آردی (مانند بیسکویت و نان قندی که به دلیل تنوع طعم، ماندگاري طولانی و قیمت نسبتاً پایین توسط طیف وسیعی از جامعه خصوصا کودکان و نوجوانان مصرف می شود)، اهمیت زیادی پیدا کرده است. افزایش وزن و بیماری های ناشی از مصرف زیاد شکر از یک طرف و همچنین رقابت در بازار، افزایش تقاضا براي محصولات با ارزش تغذیه ای مناسب در محصولات آردی ضرورت بکار گیری فرمولاسیون های جدید را بیشتر آشکار می سازد. لذا در این تحقیق ضمن تهیه شربت از یک رقم سورگوم شیرین به بررسی امکان جایگزینی شکر با این شربت در دو فرآورده مهم شیرین آردی، یعنی بیسکویت و نان قندی پرداخته شد. بر اساس نتایج به دست آمده شربت سورگوم قابلیت جایگزینی تا 50 درصد شکر را در فرمولاسیون بیسکویت و نان قندی (بدون این که تغییر معنی داری نسبت به نمونه شاهد ایجاد گردد) را دارد. این محصولات به عنوان فرآورده های جدید با ارزش تغذیه‌ای و سلامت بالا می‌تواند در حوزه تولید فرآورده‌های آردی جهت ارائه به بازار قرار گیرد.




۱۳۹۸/۰۳/۰۵
تعداد نمایش: ۱۲۳
مشاهده اخبار گروه خبری 'مراکز تابعه'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات