در سالهاي اخیر، با توجه به افزایش هزینههاي تولید سیب، توجه به صادرات و کاهش هزینهها دو مسئله مهم در تولید سیب هستند. یکی از راههاي فائق آمدن بر این مسائل، استفاده از درجهبندي محصول است. بنابراین، اولین گام در این مسیر براي ذينفعان تولید سیب و صنایع مرتبط، شناخت صحیح مفاهیم، روشها و ماشینهاي درجهبندي است. در این نشریه مفاهیم درجهبندي، روشهاي درجهبندي سیب، انواع ماشینهاي درجهبندي سیب، مزایا و چالشهاي استفاده از ماشینهاي درجهبندي و توصیههاي ضروري مرتبط با ماشینهاي درجهبندي سیب درختی ارائه شده است. این نشریه توسط مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی جهت بهرهبرداری کلیه کارشناسان، مروجان، مهندسان صنایع غذایی، طراحان و سازندگان ماشینهای درجهبندی مرتبط با تولید و عرضه سیب، میادین میوه و ترهبار شهرداری، و به ویژه باغداران سیب به چاپ رسیده است.