پنج شنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳  -  Thursday, January 23, 2025
جستجوی پیشرفته
مراکز تابعه
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

بازدید پژوهشگر بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز گلستان از مرکز تحقیقات برنج در کشور تایلند
در تاریخ سه شنبه 14 خرداد 98 بنا به دعوت رییس مرکز تحقیقات برنج استان آیوتایا واقع در هفتاد کیلومتری شمال بانکوک در کشور تایلند آقای دکتر اسدی پژوهشگر بین المللی و مجرب مرکز گلستان از این مرکز بازدید به عمل آوردند و در طی بازدید هشت ساعته در جریان فعایلتهای پژوهشی انجام شده و در دست انجام محققین این مرکز در زمینه برنج قرار گرفتند.


این مرکز یکی از مراکز 28 گانه تحقیقات برنج در کشور تایلند بوده که تحت نظارت وزارت کشاورزی و تعاونی دولت تایلند فعالیت میکند و حدود 100 سال از تاسیس آن می گذرد.  مساحت اراضی ایستگاه 60 هکتار بوده که در زمینه تولید بذر برنج ارایه بذور گواهی شده، رشد ارقام برنج در اراضی با سطوح ایستابی بالاو کشت مستقیم برنج و آبیاری تناوبی برنج فعالیت میکند.

کشت مستقیم برنج یا Direct seeding rice (DSR) و آبیاری تناوبی یا Alternate wetting and drying (AWD) دو مسئله ای هستند که در این مرکز تحقیقاتی بسیار مورد توجه است و با توجه به مزایای متعددی که دارند سعی در ترویج آنها بین کشاورزان منطقه می باشد.

 سطوح زیر کشت مستقیم برنج در تایلند در سال 2016 حدود 1/72 میلیون هکتار و در سال 2017 به 1/62 میلیون هکتار رسید. در حالیکه سطوح زیر کشت نشایی در سال 2016 به عدد 0/12 میلیون و در سال 2017 به عدد 0/06 میلیون هکتار رسید. یکی از دلایل رو آوردن به کشت مستقیم برنج کاهش هزینه ها و کاهش میزان آب مصرفی برنج می باشد زیرا برای تولید هر هکتار شالی با روشهای معمول که گلخرابی و نشاکاری می باشد  142/3 دلار آمریکا در هکتار فقط هزینه مصرف آب دارد از طرف دیگر با سامانه آبیاری تناوبی که توسط موسسه بین المللی تحقیقات برنج مستقر در فیلیپین معرفی گردیده صرفه جویی مصرف آب بدون کاهش عملکرد تا حد 50 درصد بوده است. علاوه بر این سامانه آبیاری تناوبی در حدود 57 تا 80 درصد انتشار گاز متان به اتمسفر را کاهش می دهد. درسامانه آبیاری تناوبی برنج مزرعه شالی به صورت تناوبی غرقاب و خشک می شود و فقط در حدود 2 تا 5 سانتیمتر آب در فواصل 2 تا 7 روز بسته به نوع خاک و شرایط آب و هوایی بعد از اینکه آب از سطح مزرعه محو شد اعمال می شود. همچنین در کشور تایلند سالانه در حدود 42 میلیون تن کاه برنج تولید می شود از این مقدار حدود 69 درصد آن به صورت باز یعنی در مزرعه سوزانده می شود.

آقای دکتر اسدی در این زمینه اظهار داشت: از طرف دیگر همه ما میدانیم که  یکی از بحرانهای گریبانگیر بخش کشاورزی کشور ما یعنی ایران هم اکنون توسعه کشت برنج است که دارای نیاز آبی بالایی است ولی فناوریهای نوین و آبیاری تناوبی و کشت مستقیم می تواند در کاهش مصرف آب برنج کمک شایانی باشد.

همچنین در این مرکز تحقیقاتی ماشین کارنده بذر جوانه زده برنج به صورت مستقیم ابداع شده که به رایگان در اختیار کشاورزان قرار می گیرد

این کارنده مکانیکی که بسیار سبک بوده و حتی قابلیت کشش توسط نیروی انسانی را دارد میزان مصرف بذر در هکتار را از 188 کیلوگرم به 50 کیلوگرم در هکتار رسانیده است. همچنین در این مرکز ازفن آوری پهبادها برای ارزیابی سلامت گیاه، تعیین نیاز کودی و مواد غذایی مورد نیازو تعیین عملکرد مزارع برنج استفاده می شود

 

 
 
 
 
 


۱۳۹۸/۰۳/۲۶
تعداد نمایش: ۱۴۹
مشاهده اخبار گروه خبری 'مراکز تابعه'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات