جمعه ۲۶ مهر ۱۳۹۸  -  Friday, October 18, 2019
جستجوی پیشرفته
مراکز تابعه
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تاثیر مصرف بهینه کودهای ریز مغذی سولفات آهن، روی و منگنز بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و کیفیت نانوایی گندم
طبق یافته تحقیقاتی آقای دکتر جلال محمدزاده، عضو هیات علمی بخش تحقیقات صنایع غذایی، مصرف بهینه کودهای ریز مغذی علاوه بر افزایش عملکرد، خصوصیات فیزیکو شیمیایی و ارزش غذایی گندم سبب بهبود و افزایش خصوصیات رئولوژیکی و پخت نسبت به گندم معمول گردیده است.


تولیدگندم با عملکرد بالاتر و ارزش غذایی و فناوری بالا علاوه بر آن که در افزایش تولید گندم کشور دخالت دارد سبب افزایش درآمد کشاورزان، رونق اقتصادکشاورزی و تولید محصولی با کیفیت خواهد شد. با مصرف تلفیقی کودهای ریز مغذی به صورت خاکی و محلول پاشی عملکرد (655/5 کیلو گرم در هکتار نسبت به شاهد)، وزن هزار دانه(4/75 گرم) ، وزن هکتولیتر(7/1 کیلو گرم بر لیتر) ، غلظت پروتئین(3/01 درصد)، گلوتن مرطوب آرد (3/4 درصد)، حجم رسوب زلنی(2/1 میلی لیتر) ، و غلظت عناصر معدنی آهن، روی و منگنز (به ترتیب 33/5، 17/02 و 12/50 میلی گرم بر کیلو گرم) در آرد به خصوص با محلول پاشی نسبت به گندم معمول افزایش یافت. همچنین سبب بهبود و افزایش خصوصیات رئولوژیکی خمیرمانند جذب آب ( 3/23 درصد)، زمان گسترش و پایداری خمیر (به ترتیب 1/47 و 1/50 دقیقه) و خصوصیات پخت نان به لحاظ حجم( 6/69 میلی لیتر) و ارتفاع نان (0/96 سانتی متر) گردیده است. این امر علاوه بر رفع کمبود بسیار از عناصر غذایی مورد نیاز انسان و افزایش سلامت جامعه سبب بهبود کیفیت آرد و پخت نان و همچنین کاهش میزان ضایعات نان در کشور و افزایش بهره وری نهاده های کشاورزی و گامی مثبت در روند اجرایی اقتصاد مقاومتی در کشور خواهد بود.



۱۳۹۸/۰۶/۲۴
تعداد نمایش: ۳۱
مشاهده اخبار گروه خبری 'مراکز تابعه'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات

پیوندها:                                               
                                                        

وزارت جهاد کشاورزیمرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی
 صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری
سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزیمرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی
 کمیته ملی آبیاری و زهکشیشبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی 

 
 
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی می باشد.