در کشور ما هر ساله مقدار زيادي غله انبار مي شود و معمولاً حشرات و قارچ ها، مشکلات کيفي جدي و خسارت هاي زيادي را در دانه هاي انبار شده ايجاد می کنند. ضايعات مربوط به فعاليت قارچ ها و يا آفات انباري از جمله عواملي هستند که منجر به افت کمي و کيفي دانه حين ذخيره سازي مي شوند. علاوه بر آن بسیاری از قارچ ها تولید انواع سم های قارچی (مایکوتوکسین ها) را به همراه داشته که می تواند خطرات جدی برای مصارف انسانی و یا حیوانی داشته باشد. ذرت و جو بعد از گندم به ترتيب مقام دوم و چهارم را در بین غلات داشته و با توجه به خواص مفيد و مغذي آنها، در اکثر کشورهاي دنيا مصرف آنها رو به افزايش است. معمولاً بخش زيادي از اين دو غله بلافاصله پس از برداشت مورد استفاده قرار نمي گیرند، بلکه براي استفاده تدريجي در فصول ديگر و يا به منظور صادرات به ساير مناطق، در انبارها نگهداري مي شوند. در راستاي جايگزيني روشهاي نوين و کم خطر براي افزايش عمر انباری غلات (به جای استفاده از سموم شيميايي مانند متيل برومايد و فستوکسين به عنوان مواد خطرناک براي لايه ازن و مشکلات زیست محیطی و همچنين مقاومت اکثرآفات به فسفين ها)، استفاده از گاز ازن در ذخيرهسازي غلات (مانند ذرت و جو) مي باشد. از آنجا که غلظت و زمان ازن دهی به عنوان دو عامل اصلی در تعیین شرایط بهینه ازن دهی می باشد، لذا در این تحقیق شرایط مناسب با ارزیابی ويژگي های انبار مانی ذرت و جو به لحاظ کنترل رشد و گسترش قارچ ها، حشرات، قدرت جوانه زنی و تغييرات خصوصيات کيفي دانه ها تعیین شد.