پنیر چدار در اردیبهشت ماه سال 99 توسط خانم دکتر شهین زمردی رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی این مرکز و مجری پروژه تحقیقاتی مصوب موسسه، با همکاری و نظارت جناب آقای دکتر اصغر خسروشاهی اصل استاد بازنشسته دانشگاه ارومیه در آزمایشگاه صنایع غذایی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی این مرکز تهیه شد. پنیر چدار نوعی پنیر سخت بوده که از روستای چدار در جنوب غربی انگلیس سرچشمه گرفته است. تولید این پنیر در سراسر دنیا رایج بوده و کاملا شناخته شده است. تولید پنیر چدار شامل فرایند cheddaring است که با ایجاد بافت خاص آن را از سایر پنیرها متمایز می سازد.