چهار شنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Wednesday, April 24, 2024
جستجوی پیشرفته
عمومی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

خانم دکتر فرشته سلاجقه، محقق بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان، طی پژوهشی اثر بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده را روی ترکیبات سودمند مغز گردو بررسی کرد.
ایران، به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، یکی از مهمترین مراکز گردو کاری در دنیا است. مرکز عمده تولید گردو در ایران، استان کرمان و سپس استان های اصفهان، همدان، و خراسان رضوی هستند.

ایران، به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، یکی از مهمترین مراکز گردو کاری در دنیا است. مرکز عمده تولید گردو در ایران، استان کرمان و سپس استان های اصفهان، همدان، و خراسان رضوی هستند. با توجه به رتبه و جایگاه ایران در تولید جهانی، گردو به دلیل دارا بودن فسفر قابل جذب زیاد، و اسیدهای چرب غیراشباع، یکی از مهم‌ترین خشک میوه ها از نظر ارزش غذایی است که می‌تواند ارزآوری زیادی داشته باشد. از این رو، فرآوری و صنایع تبدیلی گردو از جمله بسته­بندی مناسب آن، می‌تواند زمینه ایجاد اشتغال، جذب سرمایه، و صادرات بیشتر را فراهم کند. بنابراین، مطالعه حاضر، با هدف بررسی اثر بسته­بندی با اتمسفر اصلاح شده روی ترکیبات سودمند موجود در مغز گردو اجرا شد. بدین منظور، ژنوتیپ‌های برتر گردو 25 و 29 از نظر میزان آفلاتوکسین گردو در زمان برداشت، و شاخص­های پراکسید، عدد یدی، عدد اسیدی، ارزیابی حسی و ترکیب کمی و کیفی اسیدهای چرب روغن طی یک سال نگه‌داری، ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که اسیدهای چرب غیراشباع در روغن گردو غالب هستند و اسیدچرب غالب آن  اسید لینولئیک است، درصد اسیدهای چرب اشباع کمتر از ده درصد بود. میزان آفلاتوکسین در ژنوتیپ 25 صفر و در ژنوتیپ 29، ppb 5 اندازه­گیری شد. میزان تغییرات اندیس پراکسید نمونه­های مغز گردو طی یک سال نگهداری بین 32/4-55/1 مشاهده شد. درصد رطوبت نمونه ها حدود 65/4-48/2 متغیر بود، بیشترین میزان اسیدیته در مغز گردوی رقم 25 مشاهده شد. با افزایش زمان نگهداری، اندیس پراکسید (میلی‌اکی‌والان اکسیژن بر کیلو گرم)، درصد اسیدیته قابل تیتر، تغییرات درصد رطوبتی افزایش یافت، ولی عدد یدی کاهش پیدا کرد. با توجه به مجموع نتایج، نمونه­های ژنوتیپ 25 در پوشش 5 لایه همراه با اتمسفر اصلاح شده (با میزان 6-5 درصد گاز اکسیژن و 15درصد گاز دی­اکسیدکربن  و 80-79 درصد گاز ازت) به­دلیل نداشتن آفلاتوکسین، و خواص شیمیایی و ارگانولپتیکی مطلوب، قابل توصیه است.

 


۱۳۹۹/۰۵/۲۱
تعداد نمایش: ۱۷۷
مشاهده اخبار گروه خبری 'عمومی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات