کتاب «راهنمای کامل افزودنیهای مورد استفاده در صنایع غذایی» توسط آقایان دکتر سیدحمیدرضا ضیاءالحق استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، دکتر حسین جلالی استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان و خانم مهندس اعظم اشرفی دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تألیف گردید.
این کتاب توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ رسیده و مشتمل بر 22 فصل شامل نگهدارندهها، رنگها، آنزیمها، امولسیون کنندهها، عوامل کنترل کننده pH، شیرین کننده ها، قوام دهنده ها، هیدروکلوئیدها، عوامل ضد کف و کلوخه، عوامل بهبود دهنده آرد، عوامل چلات کننده، آنتی اکسیدان ها، طعمها، سبزیهای معطر و ادویه ها، کشتهای میکروبی، مخمر غذایی، ترکیبات ضدقهوه ای شدن، پایدارکننده ها، سایر افزودنی ها، تهدیدات موجود در کاربردافزودنی ها و کاربرد افزودنیها در غنی سازی غذاها و تولید غذاهای فراسودمند می باشد که در 576 صفحه نگاشته شده است. این کتاب با بهرهگیری از منابع عظیم و در چارچوبی تدوین شده است می تواند راهگشای مشکلات و جوابگوی بسیاری از نیازهای متصدیان و پژوهندگان علوم و صنایع غذایی در زمینۀ ویژگیها، کارایی، زیانها و چگونگی استفاده از افزودنیهای مهم غذایی باشد.