چهار شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴  -  Wednesday, April 30, 2025
جستجوی پیشرفته
سمنان
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

پروژه تحقیقاتی دستیابی به فناوری تولید نان کاک فراسودمند سنجد اجرا شد.
پروژه تحقیقاتی با عنوان "دستیابی به فناوری تولید نان کاک فراسودمند سنجد" توسط آقای دکتر سیدحمیدرضا ضیاءالحق عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) اجرا شد و به روشی برای تولید نوعی نان کاک فراسودمند از سنجد دست یافت.

در سـال­‌هـای اخیـر مطالعـات نشان داده­‌اند که مصرف فـراورده‌­هـای غـذایی فراسـودمند می­‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از بسیاری بیماری‌­هـا نظیـر بیماری­‌های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و نیـز پیـری زودرس داشته باشد. با توجه به اینکـه فیبـر یکـی از ترکیبـات غـذایی مفید برای بیماران دیابتی، افراد چاق و بیماران دچار مشـکلات گوارشی از جمله یبوست می­‌باشد، لذا غنی­‌سازی مواد غذایی با چنین ترکیبـاتی امـری ضـروری بـه نظـر مـی‌­رسـد. پودر کامل سنجد خواص دارویی و تغذیه‌­ای زیادی دارد که به طور معمول در آب جوش یا شیر حل شده و مصرف می­‌شود، ولی طعم مطلوبی ندارد و مردم در شرایط عادی و در صورتی که برایشان تجویز نشده باشد، تمایلی به مصرف آن ندارند. جوانۀ گندم نیز خواص تغذیه‌­ای با ارزشی دارد ولی در رژیم غذایی مردم کشورمان جایگاهی زیادی ندارد. از طرف دیگر نان و به­ ویژه نان­‌های سنتی مناطق مختلف محصولی است که توسط تمام اقشار جامعه به فراوانی استفده می‌­شود. از این­رو در این پژوهش این دو مادۀ غذایی با ارزش یعنی آرد کامل سنجد و آرد جوانۀ گندم در فرمولاسیون یکی از انواع نان سنتی موجود در شاهرود با نام کاک قرار گرفته و محصولی فراسودمند تولید شود تا تمام اقشار جامعه بتوانند از این مواد غذایی با ارزش استفاده کنند. محصول تولیدی ویژگی­‌های حسی و بافتی مطلوبی داشته و با انواع کاک سنتی که در منطقه تولید می‌­شود قابل رقابت می­‌باشد ضمن اینکه کاربرد جدیدی برای سنجد که تولید آن در کشور رو به افزایش است ایجاد شده و از ضایعات سنجد جلوگیری می‌­گردد.

 
 
 


۱۴۰۰/۱۱/۰۲
تعداد نمایش: ۳۷
مشاهده اخبار گروه خبری 'سمنان'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات