
خشک کردن با هوای گرم متداولترین روش مورداستفاده در خشککردن محصولات کشاورزی است. این روش زمانبر بوده و باعث افزایش میزان مصرف انرژی و واکنشهای قهوهایشدن میشود. همچنین به دلیل خشک شدن سریع سطح محصول در این روش، توزیع و انتقال حرارت و رطوبت در داخل محصول نسبتاٌ غیریکنواخت می باشد. در میوههایی مثل زردآلو پوشش مومی موجود روی پوست میوه، اثر کنترلکننده و بازدارندهای در فرایند خشککردن دارد. لذا استفاده از روشهای خشککردن هیبریدی میتواند در افزایش سرعت خشکشدن این میوهها و افزایش کیفیت محصول نهایی مؤثر باشد. در پژوهش حاضر خشککن هرفتی به سیستم حرارتدهی مادونقرمز مجهز شده و اثر ترکیب هوای گرم و مادونقرمز، در حالتهای مختلف در خشککردن زردآلو مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد استفاده ترکیبی از هوای گرم و مادونقرمز علاوه بر کاهش انرژی مصرفی و زمان خشککردن زردآلو، موجب افزایش کیفیت محصول نهایی شد.