
با توجه به اینکه کشمش یکی از محصولات ارز آور در بخش کشاورزی است اما چالشهای متعددی در افزایش کمّی و کیفی کشمش و رقابت آن در بازارهای داخلی و خارجی وجود دارد. نوع بارگاه و شرایط محیطی میتواند در کیفیت کشمش تاثیر زیادی داشته باشد. در این تحقیق هدف اصلاح بارگاه سنتی خشک کردن انگور، با استفاده از صفحات گرمایش کنترلی برای غلبه به این مشکلات بود.. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که سرعت خشک شدن کشمشها در بارگاه با صفحات گرمایش کنترلی 4/75 بار سریعتر از روش خشک کردن در بارگاههای سنتی بود. آلودگی میکروبی نیز در کشمشهای تهیه شده در بارگاه با صفحات گرمایش کنترلی کمتر از روش سنتی خشک کردن بود.
از طرفی باغداران به علت مواجه شدن با بارانهای پاییزه و بیموقع در زمان خشک کردن انگور در بارگاههای سنتی، اقدام به برداشت زود هنگام محصول میکنند. در نتیجه به علت پایین بودن درجه بریکس انگور، عملکرد تولید کشمش کاهش یافته و ضریب تبدیل آن نیز کاهش پیدا میکند. در پی این روند باغداران متضرر شده و کشمش تولیدی نیز ترش مزه شده و از کیفیت مناسبی برخوردار نخواهد بود. در نتیجه با برداشت به موقع انگور جهت تهیه کشمش و استفاده از بارگاههای با صفحات گرمایش کنترلی میتوان به این مشکل فایق آمد.