
در سالهای اخیر، پلاسمای سرد به عنوان یک فناوری غیرحرارتی نوظهور معرفی شده است که میتواند یک روش مؤثر برای غیرفعّال کردن میکروارگانیسمهای بیماریزا و عامل فساد باشد بدون اینکه بر کیفیت غذا تأثیر بگذارد. پلاسمای سرد هنگامی ایجاد میشود که جریان الکتریکی در گاز خالص یا در مخلوطی از گازها اعمال شود. گاز به انواع گونههای فعّال تجزیه میشود و تابش پلاسما ایجاد میکند. این گازِ تجزیه شده شامل پرتو فرابنفش، الکترونها، پروتونها، نوترونها، رادیکالهای آزادِ فعّال و سایر ترکیبات وابسته به گاز ورودی میباشد. در این فناوری از آب استفاده نمیشود و فاقد باقیمانده یا پساب است؛ در مقایسه با سایر فناوریهای ضدعفونی مقرون به صرفه است؛ هنگامیکه از هوای اتمسفری بهعنوان گاز عامل استفاده میشود، فاقد هرگونه مادۀ شیمیایی است و کار با این روش آسان است. کتاب حاضر جدیدترین کتاب تدوین شده در مورد فناوری پلاسمای سرد وکاربرد آن در صنعت غذا میباشد که در سال 2020 برای اولین بار چاپ شده و توسط مترجمین به فارسی برگردانده شده است.
این کتاب توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ رسیده و مشتمل بر 13 فصل شامل اصول مهندسی پلاسمای سرد، غیرفعّالسازی میکروارگانیسمها و ویروسها با استفاده از پلاسمای سرد، مدلسازی غیرفعّالسازی میکروبی در فراوری با پلاسمای سرد فشار اتمسفری،(CAPP)، اثر پلاسمای سرد برای کنترل بیوفیلم، ضدعفونی موادغذایی با رطوبت بالا و محصولات غذایی گرانولی با استفاده از پلاسمای سرد، غیرفعالسازی آنزیمی با استفاده از پلاسمای سرد، اثرات فراوری با پلاسمای سرد بر ترکیبات موادغذایی، ضدعفونی موادغذایی بستهبندیشده و مواد بستهبندی با پلاسمای سرد، تجهیزات پلاسمای سرد برای ضدعفونی موادغذایی، کاربردهای پلاسمای سرد مبتنیبر مایکروویو و فرکانس رادیویی در نگهداری و ایمنی موادغذایی، پلاسمای سرد برای ضدعفونی کردن محصولات تولیدشده در پروازهای فضایی و وضعیت قانونی پلاسمای سرد در کاربردهای غذایی میباشد که در 384 صفحه نگاشته شده است.