کارگاه آموزشی معرفی دانش بومی استحصال آب (قنات) به مدیریت پارک علم و فناوری استان گلستان در محل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با حضور موسسات، مراکز تحقیقاتی ،دانشگاههای استان و واحدهای پژوهشی و دستگاههای اجرایی با حضور علاقمندان و اساتید و پیشکسوتان این حوزه توسط دکتر محمدعلی صلبی محقق بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار گردید.
دکتر صلبی با اشاره به اینکه قنات یک نمونه ارزشمند از هویت و فن ایرانی است اظهار داشت: برگزاری این کارگاه آموزشی فرصتی برای معرفی یکی از کهنهترین سازههای سنتی ایرانی است که اکنون در بسیاری از کشورها گسترش یافته است.
در این کارگاه در خصوص اهمیت قناتها ، چگونگی ابداع و گسترش آن در دنیا و ضرورت حفظ و نگهداری آنها به عنوان یک سیستم فنی و مهندسی بحث و تبادل نظر شد. ضمنا شرکت کنندگان با ساختار، قسمتهای تشکیل دهنده، حفظ و نگهداری و مرمت، مصالح مورد نیاز در مرمت قنات آشنا شدند. همچنین در خصوص چگونگی شناخت سفرههای آبی و میزان آبدهی و چگونگی تشخیص آن توسط خبرگان قنات و شرایط مختلف پیش آمده در حین عملیات احداث و مرمت توضیحاتی ارائه گردید، از آن جمله: حفظ و نگهداری قنات یک وظیفه همگانی است، قنات علاوه بر اینکه میتواند یک منبع آبی مطمئن برای بخشهای مختلف باشد، دارای هویتی ایرانی است، لذا محو قنات محو فرهنگ وهویت ایرانی است.