در راستای انتقال دانش فنی و توانمندسازی کارشناسان و بهرهبرداران کشاورزی، کارگاه آموزشی "شناخت، کاربرد و معاینه فنی ماشینهای بوجاری" به صورت حضوری و آنلاین در تاریخهای 2، 9 و 16 آذرماه با تدریس مهندس امیدمهر عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز شاهرود برگزار گردید. در این کارگاه ابتدا هدف از فرآوری محصولات کشاورزی (کاهش افت و کمی و کیفی) و 5 مرحله اصلی عملیات فرآوری بذر (1-تمیزکردن، 2-درجهبندی، 3-ضدعفونی، 4-کیسهگیری و 5- انبارکردن) توضیح داده شد و نیز استفاده از خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مواد جهت استفاده از آنها در تمیزکردن و درجهبندی مواد تشریح شد. همچنین انواع دستگاههای مورد استفاده در بوجاری و درجهبندی محصولات کشاورزی (انواع غربالها، ماشین بوجاری) و نحوه کار و راهاندازی، تنظیمات و سرویس و نگهداری دستگاهها تشریح شد. همچنین توضیحات لازم در زمینه کوبیدن و تجهیزات مربوطه نیز ارائه شد و موارد و نکات مربوط به معاینه فنی دستگاههای خطوط فرآوری بذر گندم توضیح داده شد و به سوالات شرکت کنندگان در زمینه مباحث مربوط پاسخ داده شد.