
در بین روش های مختلف برای افزایش ارزش تغذیه ای مواد غذایی، استفاده از ترکیبات زیست فعال حاصل از پسماند صنعت غذا، بهدلیل ایجاد ارزش افزوده، پایداری محیط زیست و مسائل اقتصادی مورد توجه است. تفالۀ زیتون، پسماند جامد حاصل از روغن کشی زیتون است که از هسته و گوشت زیتون تشکیل شده است. پژوهشهای مختلف در مورد کاربرد تفالۀ زیتون برای غنی سازی و بسته بندی مواد غذایی و تغذیۀ دام، بیانگر آن است که تفالۀ زیتون تنها یک محصول جانبی نیست، بلکه منبعی از ترکیبات فراسودمند با پتانسیل کاربرد در فرمولاسیون محصولات غذایی و تولید مواد غذایی سلامت بخش و مغذی ارزشمند است. در صنعت غذا، تفالۀ زیتون یا ترکیبات استخراج شده از آن با اهداف مختلفی مانند افزایش ماندگاری، مقاومت به اکسیداسیون و تولید مواد غذایی فراسودمند با ویژگی های تغذیه ای بیشتر به کار می رود. در این نشریه، کاربرد مستقیم و غیر مستقیم تفالۀ زیتون در صنایع غذایی با ذکر مثال های کاربردی ارائه شده است.