در راستای سلسله برنامه های ویدئو کنفراس انتقال دانش به روز در گستره ملی بخش کشاورزی توسط موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، در تاریخهای 14 و 21 مردادماه سال جاری دوره آموزشی " آمادهسازی زمین و کاشت زعفران" در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) برگزار شد. مهندس امیدمهر عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی، ضمن اشاره بر هزینههای بالای کارگری در تولید زعفران، گفت که چنانچه در منطقهای عملیات تولید زعفران مکانیزه نیست، کاشت هکتاری آن توصیه نمیشود و بر اهمیت مکانیزه کردن مراحل مختلف تولید اقتصادی این محصول تاکید کرد و گفت که پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه مکانیزاسیون مراحل مختلف تهیه زمین، کاشت و داشت زعفران انجام شده و خوشبختانه ادوات لازم برای عملیات آمادهسازی، کاشت و داشت (پخش کودهای دامی و شیمیایی و آبیاری) زعفران کاملا تجاری و به تولید انبوه رسیده است، ولی تلاشهای انجام شده در زمینه عملیات برداشت و فرآوری هنوز تجاری نشده است. ایشان موارد مربوط به مکانیزه کردن آماده سازی زمین و کاشت (استفاده از خاکورزی حفاظتی، کاربرد ماشین کاشت زعفران جهت دستیابی به عمق کاشت مطلوب و یکنواخت) رعایت تاریخ و عمق کاشت مناسب، زمان مناسب آبیاری و شیوههای نوین آبیاری مزارع زعفران، مراقبتها و مسائل مربوط به زمان داشت، برداشت و همچنین فرآوری و بستهبندی زعفران را از عوامل مهم و تاثیرگذار در تولید تجاری و اقتصادی زعفران عنوان کرد و توضیحات لازم در زمینه آماده سازی زمین، تنظیم و کالیبراسیون دستگاه کاشت خودکار زعفران و کودپاش دامی را در تولید زعفران ارائه کرد.