
پروتئینهای حبوبات به دلیل دسترسی آسان،تولید پایدار، ارزش تغذیهای مناسب و کاربرد آنها در طیف وسیعی از غذاها، گزینهای مناسب برای استفاده بهجای پروتئین حیوانی محسوب میشوند. علاوه بر این، پروتئینهای موجود در حبوبات خواص عملکردی مناسبی دارند، بهطوریکه میتوان با استفاده از این پروتئینها محصولات غذایی جدید تولید کرد و پروتئینهای استخراجشده از حبوبات مختلف بهخوبی پاسخگوی تقاضای رو به رشد مصرفکنندگان پروتئینهای گیاهی در صنعت غذا هستند. بنابراین، مهمترین و اصلیترین راهکار برای افزایش مصرف پروتئین حبوبات، افزایش آگاهی در میان مصرفکنندگان در مورد مزایای تغذیهای و سلامتیبخش بالقوه ترکیبات حبوبات و نقش آنها در کشاورزی پایدار و تولید پایدار مواد غذایی است
در این نشریه، ابتدا به روشهای استخراج، خواص عملکردی و قابلیت هضم پروتئینهای حبوبات اشاره میشود و در ادامه کاربردهای فعلی و آینده پروتئینهای حبوبات در تولید فرآوردههای غذایی مختلف بررسی میشود. مخاطبان این نشریة فنی تولیدکنندگان حبوبات، مروجان و کارشناسان ترویج، متخصصان فرآوری و تولید فرآوردههای غذایی، دانشجویان و محققان رشتۀ صنایع غذایی هستند.
این نشریه فنی با شماره 64142در تاریخ 13 شهریور 1402 در مرکز فناوری اطلاعات و اطلاعرسانی کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ثبت شده است. فایل نشریه از بخش انتشارات الکترونیکی سایت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، همچنین تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی قابل دریافت است.