سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳  -  Tuesday, November 26, 2024
جستجوی پیشرفته
گلستان
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تعیین مناسب‌ترین شرایط خشک‌کردن دانه کنجد مقاوم به‌ریزش
خشک کردن کنجد پس از برداشت یکی از مراحل بسیار مهم و حساس عملیات پس از برداشت دانه و بذر کنجد است که می‌تواند به میزان قابل توجهی بر کیفیت روغن و بذر کنجد تاثیر گذار باشد. جلال محمدزاده عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، تحقیقی را با هدف معرفی مناسب ترین شرایط خشک کردن دانه کنجد مقاوم به ریزش، اجرا نموده است.

کنجد یکی ازدانه‌های روغنی مهم دنیا بوده که از نظر ارزش غذایی رتبه دوم را پس از زیتون به­خود اختصاص داده‌­است. به‌دلیل برداشت سخت و غیر­مکانیزه کنجد معمول اخیراً ارقام کنجد مقاوم به‌ریزش (ناشکوفا) به‌ عنوان یک منبع در تامین روغن کشور در حال گسترش است. بنابراین بررسی فرایندها وعملیات پس از برداشت آن، خصوصاً خشک‌­کردن که اولین فرایند پس از برداشت بوده از اهمیت خاصی برخوردار است. دانه کنجد پس ازبرداشت خصوصاً درمناطق با رطوبت نسبی بالا به ­دلیل فعالیت تنفسی بالای دانه، گرما و رطوبت ناشی از تنفس باید بلافاصله خشک شود. علاوه بر این شرایط خشک کردن دانه بر کمیت وکیفیت روغن دانه­ اثر بسزایی دارد، بر خصوصیات کیفی بذر و افزایش عملکرد نیز موثر است. از آنجا که رطوبت اولیه دانه، دمای و سرعت خشک­کردن از عوامل تاثیر گذار بر فرایند خشک کردن دانه می­‌باشند.لذا این تحقیق به تعیین شرایط بهینه خشک کردن بذر و دانه کنجد مقاوم به ریزش به منظور دستیابی به بهترین قوه‌نامیه بذر و همچنین حفظ کمیت و کیفیت روغن پرداخته است.



۱۴۰۲/۰۸/۱۴
تعداد نمایش: ۱۶۸
مشاهده اخبار گروه خبری 'گلستان'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات