کنجد یکی ازدانههای روغنی مهم دنیا بوده که از نظر ارزش غذایی رتبه دوم را پس از زیتون بهخود اختصاص دادهاست. بهدلیل برداشت سخت و غیرمکانیزه کنجد معمول اخیراً ارقام کنجد مقاوم بهریزش (ناشکوفا) به عنوان یک منبع در تامین روغن کشور در حال گسترش است. بنابراین بررسی فرایندها وعملیات پس از برداشت آن، خصوصاً خشککردن که اولین فرایند پس از برداشت بوده از اهمیت خاصی برخوردار است. دانه کنجد پس ازبرداشت خصوصاً درمناطق با رطوبت نسبی بالا به دلیل فعالیت تنفسی بالای دانه، گرما و رطوبت ناشی از تنفس باید بلافاصله خشک شود. علاوه بر این شرایط خشک کردن دانه بر کمیت وکیفیت روغن دانه اثر بسزایی دارد، بر خصوصیات کیفی بذر و افزایش عملکرد نیز موثر است. از آنجا که رطوبت اولیه دانه، دمای و سرعت خشککردن از عوامل تاثیر گذار بر فرایند خشک کردن دانه میباشند.لذا این تحقیق به تعیین شرایط بهینه خشک کردن بذر و دانه کنجد مقاوم به ریزش به منظور دستیابی به بهترین قوهنامیه بذر و همچنین حفظ کمیت و کیفیت روغن پرداخته است.