سیبزمینی بعد از گندم، برنج و ذرت چهارمین محصول پر مصرف در جهان است. 20 درصد درآمد کشاورزان بهدلیل خسارت وارده به غدهها به هنگام برداشت از دست میرود. کاهش درآمد بهدلیل کاهش قیمت محصول، کاهش وزن غده (کاهش آب غده) و فرآیند ذخیرهسازی میباشد. 65 تا 70 درصد خسارت کل وارده به سیبزمینی مربوط به مرحله برداشت میباشد. چهار عامل کلی که در زمان برداشت بر میزان خسارت تاثیر میگذارند عبارتند از :
1- شرایط خاک، 2- شرایط غده، 3-دما و 4- عملکرد ماشین برداشت سیبزمینی میباشد. در این نشریه به عوامل ماشینی و غیر ماشینی که میتواند بر میزان خسارت مکانیکی به سیبزمینی در حین برداشت تاثیر بگذارد اشاره شده و راهکارهایی جهت به حداقل رساندن صدمات به سیبزمینی در زمان برداشت ماشینی ارائه شده است.