دانه های روغنی پس از غلات، دومین ذخیره غذایی جهان را تشکیل میدهند.کنجد یکی از گیاهان دیرینه زراعی و با ارزش است که از نظر غذایی مقام دوم را پس از روغن زیتون به خود اختصاص داده است. به دلیل برداشت غیرمکانیزه کنجد اخیراً ارقامی از کنجد که مقاوم به ریزش است بهعنوان یک منبع در تامین روغن کشور در حال گسترش است. دانه و بذر کنجد معمولاّ پس از برداشت به مدت چند ماه در انبار نگهداری میشوند. شرایط نگهداری دانه بر کمیت وکیفیت روغن استحصالی دانه و کیفیت بذری کنجد تاثیر بهسزایی دارد
بنابراین تعیین شرایط مناسب نگهداری و حفظ خصوصیات کیفی روغن و بذر کنجد، به جهت کاهش ضایعات پس از برداشت اهمیت بالایی دارد. لذا این تحقیق به تعیین شرایط بهینه نگهداری بذر و دانه کنجد به منظور دستیابی به بهترین قوه نامیه بذر و همچنین حفظ خصوصیات کمی و کیفی روغن روغن پرداخته که می تواند گام اقتصادی مهمی در جلوگیری از کاهش ضایعات کمی و کیفی روغن بعد از برداشت و تولید بذری مرغوب با حفظ کیفیت بذر در طول ذخیره سازی جهت افزایش سطح زیر کشت این محصول در راستا و تحقق یکی از اهداف کاهش ضایعات دانههای روغنی در کشور نیز باشد.