یکی از چالشهای مهم بخش کشاورزی در ایران وجود تلفات و دورریز نسبتاً زیاد محصولات کشاورزی است. تلفات و دورریز محصولات کشاورزی در مراحل مختلف قبل از برداشت، هنگام برداشت و پس از برداشت روی میدهد. مقدار تلفات و دورریز میوهها و سبزیها، بهدلیل فسادپذیری بالای آنها، در مراحل مختلف برداشت تا مصرف زیاد است. بخش قابل توجهی از ضایعات محصولات کشاورزی در سطح کاربران خانگی اتفاق میافتد. ضایعات یا دورریز انواع مواد غذایی بهویژه میوهها و سبزیها ازسوی مصرفکنندگان میتواند دلایل متعددی داشته باشد که مهمترین آنها ناآگاهی و دانش کم مصرفکنندگان در نحوۀ انتخاب میوهها و سبزیها بههنگام خرید و چگونگی مصرف و نگهداری آنها در خانه است. متأسفانه تاکنون بهآموزش و انتقال دانش در سطح بهرهبردار خرد و خانگی توجه نشده است.
این کتاب شامل 16 فصل است که هر فصل آن حاصل تجربیات و نتایج تحقیقات و مطالعات یک یا تعدادی از اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی میباشد. در هر فصل نکاتی که باید هنگام خرید میوه (سیب، گلابی، آلبالو و گیلاس، زردآلو، هلو و شلیل، انگور، مرکبات، خرما، انبه، چیکو، موز، انار، انجیر، پسته، آجیلها و میوههای خشک) در نظر گرفته شود و نیز شرایط و انواع روشهای سادۀ نگهداری آنها در خانه توضیح داده شده است.
مخاطبان این کتاب میتوانند تمام اقشار جامعه باشد و افزون بر این میتواند در مدارس به عنوان یک کتاب آموزشی برای دانش آموزان مورد استفاده قرار گیرد.