
به گزارش روابط عمومی مرکز و در راستای سلسله انتقال دانش فنی به بهرهبرداران، کارگاه آموزشی "مکانیزاسیون تولید زعفران" در محل کانون مددجویان بهزیستی شهرستان شاهرود برگزار شد. مهندس امیدمهر عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی، در این دوره آموزشی ضمن اشاره بر هزینههای بالای کارگری در تولید زعفران، بر اهمیت مکانیزه کردن مراحل مختلف تولید اقتصادی این محصول تاکید کرد و گفت که پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه مکانیزاسیون مراحل مختلف تهیه زمین، کاشت و داشت زعفران انجام شده، ولی تلاشهای انجام شده در زمینه عملیات برداشت و فرآوری هنوز کاملا تجاری نشده است این موضوع یکی از عوامل کاهش تولید در سالهای اخیر بوده است. ایشان موارد مربوط به مکانیزه کردن آماده سازی زمین و کاشت (استفاده از خاکورزی حفاظتی، کاربرد ماشین کاشت زعفران جهت دستیابی به عمق کاشت مطلوب و یکنواخت) رعایت عمق کاشت مناسب، شیوههای نوین آبیاری مزارع زعفران، مراقبتها و مسائل مربوط به زمان داشت، برداشت و همچنین فرآوری و بستهبندی زعفران را از عوامل مهم و تاثیرگذار در تولید تجاری و اقتصادی زعفران عنوان کردند و توضیحات لازم ادوات آماده سازی زمین، دستگاه کاشت خودکار زعفران و کودپاش دامی را در تولید زعفران ارائه کرد و در پایان به سوالات شرکت کنندگان در کارگاه پاسخ داده شد