
"نشریه فنی کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت تلفات و دور ریز مواد غذایی" نگارش سید رضا فلسفی و فروغ شواخی، اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول و موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی منتشر شد. تلفات و دورریز مواد غذایی یکی از ابر چالشهای جهانی با پیامدهای زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی قابل توجه است. استفاده از روش های مبتنی بر هوش مصنوعی با قابلیت های منحصر به فرد در مدیریت تلفات و دورریز مواد غذایی و ایجاد سیستم غذایی پایدارتر و کارآمدتر کاربرد دارد. هوش مصنوعی با توانایی تجزیه و تحلیل حجم گسترده ای از داده ها، بهینه سازی فرایند ها و پیش بینی نتایج می تواند نحوه عملکرد سیستم های غذایی را متحول کند و از پایش در لحظه شرایط نگهداری تا بهبود مسیر یابی و کنترل مداوم کیفیت مواد غذایی، کاربردهای متعددی برای کاهش تلفات و دورریز موادغذایی ارائه میدهد. در این نشریه، اهمیت استفاده از رویکردهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای کاهش تلفات و دورریز مواد غذایی در مرحله پس از برداشت بررسی شده است. اجرای چنین راهحلهایی میتواند به معنای سودآوری و کارآمدی بیشتر برای کسبوکارها باشد و برای مصرفکنندگان دسترسی بیشتر به غذای باکیفیت و در نتیجه امنیت غذایی را به همراه دارد.