پنج شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴  -  Thursday, April 24, 2025
جستجوی پیشرفته
انتشارات موسسه
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

انتشار دستنامه فنی "مدیریت گندم سن زده از مزرعه تا سفره"
دستنامه فنی " مدیریت گندم سن زده از مزرعه تا سفره "به نگارش گروه مولفان، اعضا هیئت علمی‌ مؤسسه های تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی،تحقیقات گیاهپزشکی ،تحقیقات اصلاح وتهیه نهال و بذر و تحقیقات خاک و آب توسط کمیته انتشارات موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی منتشر شد.

سن گندم یکی از خسارت­زاترین آفات در غلات است که در تمامی مراحل رشد غلات (از کاشت تا برداشت) احتمال حمله و خسارت آن وجود دارد و باعث کاهش عملکرد و کیفیت گندم و جو می­‌شود. خاصیت ویسکوالاستیک گلوتن گندم، تحت تأثیر عوامل مختلفی ممکن است دستخوش تغییرات نامطلوب شود که در نهایت موجب تولید نان بی‌کیفیت می­شود. از بین این عوامل برهم­زننده ساختمان گلوتن، آسیب­دیدن گندم با آفات و به­ویژه حشره سن قابل­توجه است. چنانچه بیش از 2 درصد دانه‌های گندم، سن­زده باشد، از آن خمیری شل و بی‌قوام به­دست می‌آید که مقاومت کمی در برابر مخلوط­شدن نشان می‏دهد و به‌سختی قابل حمل‌و‌نقل است و نهایتاً  نان حاصل، حجم کم‏تر و خواص حسی (بافت، رنگ، رایحه و مزه) ضعیف دارد و از نظر شکل غیر‌عادی است.

در این دستنامه، با همکاری متخصصین مختلف دست اندرکار در طول زنجیره تولید گندم تا مصرف نان، تمام مسایل مرتبط با مدیریت گندم سن زده از مزرعه تا سفره بصورت خلاصه و بسیار کاربردی ارایه شده است. مخاطبان این دستنامه ­فنی تولید­کنندگان گندم، مروجان و کارشناسان ترویج، متخصصان فرآوری و تولید آرد و نان وفرآورده های آرد، دانشجویان و محققان رشتۀ صنایع غذایی، و تمام علاقه مندان به صنعت آرد و نان و پخت هستند.

این دستنامه فنی با شماره 67115 در تاریخ 18 فروردین 1404 در مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع‌رسانی کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ثبت شده است. فایل دستنامه از بخش انتشارات الکترونیکی سایت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، همچنین تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی قابل دریافت 

۱۴۰۴/۰۱/۲۳
تعداد نمایش: ۳۱
مشاهده اخبار گروه خبری 'انتشارات موسسه'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات