نشست تخصصی "امنیت غذایی و هوش مصنوعی" با هدف بررسی راهکارهای نوآورانه مبتنی بر فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی، در راستای تقویت امنیت غذایی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ با توجه به افزایش جمعیت جهان و چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی، استفاده از هوش مصنوعی در حوزه امنیت غذایی میتواند به تأمین غذای سالم، پایدار و کافی برای همه کمک شایانی کند.
این فناوری قادر است با تحلیل دادههای گسترده، الگوهای بیماریهای گیاهی و آفات را پیشبینی کرده و راهکارهای مقابلهای مناسب را به کشاورزان ارائه دهد. همچنین، هوش مصنوعی در بهبود فرآیندهای زنجیره تأمین غذا، از تولید تا توزیع، نقش مهمی ایفا میکند و به کاهش هدررفت مواد غذایی منجر میشود.
در راستای تقویت امنیت غذایی، نشست تخصصی "امنیت غذایی و هوش مصنوعی" توسط مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) با همکاری مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی روز سهشنبه چهارم شهریور ماه در سالن شتابدهی بهرهبرداران مرکز امام برگزار شد.
این نشست با سخنرانی بهاره جمشیدی عضو هیات علمی و معاون پژوهشی، فناوری و انتقال یافتههای مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با موضوع «تضمین امنیت غذایی در شرایط تغییر اقلیم با هوش مصنوعی»، وحید کاظم علیلو عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و متخصص در حوزه هوش مصنوعی با موضوع «هوش مصنوعی و نقش آن در امنیت غذایی» و علی مختاران عضو هیات علمی بخش تحقیقات آبیاری و زهکشی و رئیس مرکز رشد و فناوری مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با موضوع «تعیین نقاط بحرانی مصرف و بهرهوری آب در حوضههای آبریز با استفاده از تکنیک یادگیری ماشین» اجرا شد.
نشست تخصصی "امنیت غذایی و هوش مصنوعی" فرصتی ارزشمند فراهم آورد تا کارشناسان، پژوهشگران، متخصصان فناوری اطلاعات، سیاستگذاران و فعالان حوزه کشاورزی و تغذیه ضمن تبادل نظر، به اشتراکگذاری تجربیات و یافتههای علمی، به شناسایی چالشها و فرصتهای موجود در حوزه امنیت غذایی بپردازند.
این نشست به منظور تبادل دانش و تجربیات میان متخصصان کشاورزی و فناوری اطلاعات برای بهرهگیری از هوش مصنوعی در بهبود امنیت غذایی کشور با حضور جمعی از کارشناسان، مدرسان و صاحبنظران حوزه کشاورزی، به صورت حضوری-مجازی اجرا شد.
هدف از این نشست، تبیین راهکارهای نوآورانه مبتنی بر هوش مصنوعی برای پیشبینی مخاطرات اقلیمی، مدیریت منابع طبیعی، کاهش ضایعات غذایی و افزایش بهرهوری در تولید و توزیع غذا میباشد.