ورود به سایت
پنج شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۴ -
Thursday, December 25, 2025
جستجوی پیشرفته
صفحه اصلی
معرفی موسسه
مجلات تخصصی
تماس با ما
لطفا کلیک کنید.
بازدید امروز:
۱
بازدید دیروز:
۳۲۰
بیشترین بازدید:
۱۴۰۶
در تاریخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۳
جزییات آمار امروز
فارس
*
عبارت
*
جستجوی پیشرفته
کینوا (آرد، دانه و پوره) را در تولید و فرمولاسیون فلافل و کتلت شیرازی
آقای دکتر اکبر جوکار عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس طی پژوهشی حالتهای مختلفی از کینوا (آرد، دانه و پوره) را در تولید و فرمولاسیون فلافل و کتلت شیرازی به کار گرفت و ویژگیهای مختلف شیمیائی، فیزیکی و حسی را بررسی کرد.
در این پژوهش از کینوا به
عنوان جایگزین آرد و همچنین جایگزین نخود در فرمولاسیون تولید محصولی شبه فلافل به عنوان یک فرآورده گیاهی استفاده شد. در مرحله اول فلافل طبق فرمولاسیون تجاری، تولید شد و در فرمول بهجای آرد نول (حدود 6/5 درصد) مقادیر مختلفی از کینوا (صفر، 40، 70 و 100 درصد) جایگزین گردید. در مرحله دوم بهجای نخود ( حدود 64 درصد) مقادیر مختلفی از کینوا (صفر، 40، 70 و 100 درصد) جایگزین شد. ویژگیهای مختلف فرآورده جدید کینوا از جمله بافت، رنگ،
طعم، مقدار پروتئین و چربی بررسی شد. در کتلت شیرازی بهجای استفاده مستقیم از کینوا از پورۀ کینوا استفاده شد. مقادیر مختلفی از پورۀ کینوا (0، 25، 50، 75 و 100 درصد) به
جای پورۀ سیب
زمینی استفاده شد. جایگزینی آرد کینوا بهجای آرد نول در فلافل تغییر چندانی در ویژگیهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و حسی ایجاد نکرد. با افزایش مقدار دانۀ کینوا بهجای نخود مقدار پر
وتئین، روشنی رنگ، زردی و سفتی بافت کاهش یافت، اما میزان چربی، خاکستر، و قرمزی رنگ افزایش داشت. نمونههای مختلف فلافل از نظر ویژگیهای حسی تفاوت آماری قابل
توجهی نداشتند. جایگزینی سیب زمینی با
پورۀ کینوا در تولید کتلت باعث شد که کلیه ویژگیهای مختلف نمونهها شامل چربی، خاکستر، پروتئین، فیبر، رطوبت، بافت، عوامل
L
،
a
، و
b
رنگ با یکدیگر
تفاوت آماری قابل
توجهی داشته باشند. با افزایش مقدار پورۀ کینوا بهجای سیب
زمینی در تولید کتلت مقدار خاکستر، پروتئین، فیبر خام، رطوبت و سفتی بافت افزایش داشت، اما میزان چربی، روشنی، قرمزی و زردی رنگ کاهش یافت. نمونه
های مختلف کتلت از نظر ویژگیهای حسی طعم، بافت و پذیرش کلی تفاوت قابل ملاحظهایی نداشتند، اما تفاوت آنها از نظر رنگ محصول معنیدار بود. نمونه حاوی 75 درصد پورۀ کینوا بجز رنگ در بقیه ویژگیها تقریبا
ʺ
بالاترین امتیاز حسی را داشت. در تولید فلافل استفاده از دانۀ کینوا بهجای نخود تا 35 درصد و استفاده از پورۀ کینوا در تولید کتلت تا 75 درصد بهجای سیب زمینی قابل توصیه است.
۱۴۰۴/۱۰/۰۳
تعداد نمایش: ۹
مشاهده اخبار گروه خبری 'فارس'
نظر و امتیاز برای این خبر
نام و نام خانوادگی:
1
2
3
4
5
لطفا نظر خود را بنویسید:
مدیریت موسسه
رئیس موسسه
معاون پژوهشی
معاون برنامه ریزی و پشتیبانی
حوزه ریاست
روسای پیشین
چارت سازمانی
آزمون ماشین های کشاورزی
پوستر مکانیزاسیون
آزمون ماشین ها و تجهیزات کشاورزی
بخش های تحقیقاتی ستادی
آبیاری تحت فشار
آبیاری و زهکشی
ماشین های کشاورزی
صنایع غذایی
مهندسی گلخانه
هوشمندسازی کشاورزی
بخش های تحقیقاتی استانی
فنی و مهندسی آذربایجان شرقی
فنی و مهندسی آذربایجان غربی
فنی و مهندسی اردبیل
فنی و مهندسی اصفهان
فنی و مهندسی خوزستان
فنی و مهندسی کرمان
فنی و مهندسی گلستان
فنی و مهندسی فارس
فنی و مهندسی خراسان رضوی
فنی و مهندسی همدان
فنی و مهندسی سمنان
بخش فنی و مهندسی سیستان
فنی و مهندسی جنوب استان کرمان
فنی و مهندسی صفی آباد
فنی و مهندسی مرکزی
گروه های تحقیقاتی
قزوین
تهران
هرمزگان
چهارمحال و بختیاری
گیلان
بخش خدمات فنی و تحقیقاتی
بخش خدمات فنی
همکاران بخش
واحدهای ستادی
امور اداری
امور مالی
واحد حراست
واحد بودجه
روابط بین الملل
واحد آموزش و ترویج
اعضای هیات علمی و محققان
بخش آبیاری تحت فشار
دکتر مهدی اکبری
دکتر فرشید تاران
دکتر افشین خورسند
دکتر حسین دهقانی سانیج
دکتر علی مختاران
دکتر محمد مهدی نخجوانی
دکتر محمد مهدی قاسمی
بخش آبیاری زهکشی
دکتر علیرضا توکلی
دکتر علیرضا حسن اقلی
دکتر نادر حیدری
دکتر امید رجا
دکتر فریبرز عباسی
دکتر نادر عباسی
دکتر بهمن یارقلی
مهندس فواد تاجیک
بخش ماشین های کشاورزی
دکتر افشین ایوانی
دکتر نیکروز باقری
دکتر ارژنگ جوادی
دکتر امیدرضا روستاپور
دکتر هومن شریف نسب
دکتر احمد شریفی
دکتر محمود صفری
دکتر حمیدرضا گازر
دکتر عادل واحدی
مهندس اکبر یونسی
مهندس جلال کفاشان
بخش صنایع غذایی
دکتر هما بهمدی
دکتر فوژان بدیعی
دکتر بهجت تاج الدین
دکتر عادل میرمجیدی
مهندس کاوس رشمه کریم
دکتر فروغ شواخی
دکتر ابوالفضل گلشن تفتی
دکتر حامد فاطمیان
بخش مهندسی گلخانه
دکتر فرزاد آزاد شهرکی
دکتر جلال جوادی مقدم
دکتر قاسم زارعی
دکتر حمید سلیمانی
دکتر سالومه سپهری صادقیان
بخش هوشمندسازی کشاورزی
دکتر جلیل تقی زاده طامه
دکتر بهاره جمشیدی
دکتر وحید کاظم علیلو
دکتر محمدرضا مستوفی
بخش های استانی
آذربایجان شرقی-اعضای هیات علمی
آذربایجان غربی-اعضای هیات علمی
مرکزی - اعضای هیأت علمی
اردبیل-اعضا هیات علمی
اصفهان - اعضای هیات علمی
جنوب کرمان-اعضا هیات علمی
چهار محال بختیاری-اعضای...
خراسان رضوی - اعضای هیئت علمی
خوزستان-اعضای هیات علمی
شاهرود-اعضا هیات علمی
صفی آباد -اعضا هیات علمی
فارس-اعضای هیات علمی
قزوین-اعضا هیات علمی
کرمان-اعضای هیات علمی
گلستان-اعضای هیات علمی
گیلان-اعضای هیات علمی
تهران - اعضای هیات علمی
هرمزگان-اعضای هیات علمی
همدان-اعضای هیأت علمی
دستاوردها
آبیاری زهکشی
ماشین های کشاورزی
صنایع غذایی
مهندسی گلخانه
هوشمندسازی
اخبار
نقشه سایت
پیوند ها:
وزارت جهاد کشاورزی
سازمان تحقیقات، آموزش و
ترویج
کشاورزی
مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی
کمیته ملی آبیاری و زهکشی
شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی
صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری
مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی می باشد.