اهداف عمده و محورهای تحقیقاتی
الف- گروه مهندسی صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت
گروه مهندسی صنایع غذایی و فنآوری های پس از برداشت در زمینه های فرآوری محصولات کشاورزی، دامی و گیاهان دارویی، میکروبیولوژی مواد غذایی، فرمولاسیون های مختلف غذایی و فنآوری های پس از برداشت برنامه های تحقیقاتی وسیعی را دنبال میکند. بنابراین گروه مهندسی صنایع غذایی و فنآوری های پس از برداشت در جهت تأمین امنیت و سلامت مواد غذایی و حفظ و ارتقاء کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی گام برداشته و در کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی نقش بسزایی دارد.
ب- گروه مهندسی آبیاری و زهکشی ارائه راهبردهایی در جهت افزايش کارايي مصرف آب آبیاری در کشت محصولات زراعي، باغي و گلخانه ای، تعيين حد بهينه کم آبياري محصولات مختلف، کاربرد روش هاي آبياري تحت فشار در کشت گیاهان زراعی و باغی، مديريت آبياري در کشت هاي گلخانه اي، بررسي و ارزيابي مسايل فني و مديريت انواع سازه ها و تأسیسات آبیاری در شبکه هاي آبياري و زهکشي و کاربرد آبهاي نامتعارف (آب شور، زهآب و فاضلاب تصفیه شده) در آبياري محصولات کشاورزي از وظایف گروه مهندسی آبیاری و زهکشی مي باشد.
ج- گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
گروه مهندسی مکانیک ماشين هاي کشاورزي و مکانيزاسيون در زمینه های تحقیقاتی کاربرد ماشين هاي کشاورزي، ایمنی و ارگونومی ماشين هاي کشاورزي، مکانیزاسیون و انرژی در کشاورزی، تطبيق و اصلاح ماشین های کشاورزی با شرايط موجود در کشور، طراحي و ساخت نمونه، آزمون و ارزيابي به منظور بهينهسازي، کاربرد سیستم های خاکورزی حفاظتی، مدیریت بقایای گیاهی، کاهش مصرف سموم و کنترل علف های هرز، کاهش افت برداشت محصولات کشاورزی و به کارگیری مباحث پیشرفته در کشاورزی برای ارتقاء عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی، فنآوری سامانه اطلاعات جغرافیایی و فنآوری سنجش از دور فعالیت دارد. تعيين نوع، تعداد و ظرفيت مناسب ماشين هاي کشاورزي براي انجام به موقع عمليات، کاهش هزينه ها و افزايش درآمد، ارائه الگوها و انتخاب فنآوري مناسب براي افزايش کارايي ماشين از فعاليت هاي مهم ديگر اين گروه مي باشد.