شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳  -  Saturday, November 23, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش های تحقیقاتی استانی  » مهندس سیدحمیدرضا ضیاء الحق



[_HprPDF] سید حمیدرضا ضیاءالحق نام و نام خانوادگی
استادیار مرتبه علمی
پژوهشگر سمت
صنایع غذایی-تکنولوژی مواد غذایی تخصص
شاهرود- مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان-شاهرود محل کار
hziaolhagh@gmail.com پست الکترونیک
09123740334 شماره تماس
فکس

وزارت جهاد کشاورزی

سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی

فرم خلاصه سوابق (C.V)

 

 

نام و نام خانوادگی :‌ سیدحمیدرضا ضیاءالحق                     

عنوان پست : عضو هیئت علمی  

مرتبه علمی: استادیار پایه 17

محل خدمت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)

تلفن:    09123740334

پست الکترونیکی: h.ziaolhagh@ areeo.ac.ir 

عنوان پایان‌نامه کارشناسی ارشد:

بررسی کیفیت وماندگاری کشمش و برگه‌ی زردآلو در انواع بسته‌بندی‌های صادراتی

عنوان رساله دکتری:

فرمولاسیون کرم گردو: بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و عمل کنندگی

زمینه‌های پژوهشی:   

بسته‌بندی –خشک کردن-فناوری‌های پس از برداشت-پوشش‌های خوراکی-فرمولاسیون

سوابق تحصیلی

1.       لیسانس، صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، 1375

2.       فوق لیسانس، صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، 1378

3.       دکتری، صنایع غذایی-تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، 1395

سوابق شغلی

1.       کارشناس پژوهشی، بخش فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان-شاهرود، 1380-1378

2.       عضو هیات علمی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان-شاهرود، از سال 1380 تا کنون

3.       استاد مدعو، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، 1383-1380

4.       استاد مدعو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، 1381-1380، 1393-1389

5.       استاد مدعو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، 1393-1382

سوابق اجرایی

1.       مسئول بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی سمنان-شاهرود، 1391-1387

2.       مدیر کتابخانه، مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان-شاهرود، 1386 تا 1396

3.       مسئول تجاری سازی تحقیقات و انتقال فناوری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، 1395 تاکنون

سوابق تدریس

1.       فرآیندهای پیشرفته صنایع غذایی، کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، 1394-1392

2.       فیزیولوژی پس از برداشت مواد غذایی، کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، 1394-1391

3.       روش تحقیق، کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، 1393-1392

4.       میکروبیولوژی مواد غذایی، کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، 1393-1390

5.       صنایع لبنی1، کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، 1393-1390

6.       صنایع لبنی2، کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، 1393-1390

7.       اصول طراحی کارخانجات، کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، 1389-1388

8.       صنایع خشکبار، کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان و شاهرود، 1383

9.       صنایع کمپوت و کنسرو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، 1383

10.   تکنولوژی غلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، 1383

11.   تکنولوژی قند، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، 1383

12.   فرآیندهای حرارتی، کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، 1389-1388

13.   اصول مهندسی صنایع غذایی، کارشناسی، دانشگاه علمی کاربردی رسول اکرم (ص) دامغان، 1390-1388

14.   فناوری دانه های روغنی و محصولات جانبی، کارشناسی، دانشگاه علمی کاربردی بسطام، 1390-1388

15.   فناوری‌های پس از برداشت محصولات باغی، کارشناسی، دانشگاه علمی کاربردی بسطام، 1391

16.   صنایع شیمیایی روغن، کاردانی، دانشگاه علمی کاربردی بسطام، 1389-1388

17.   بسته بندی و نگهداری انگور، کاردانی، دانشگاه علمی کاربردی بسطام، 1387

18.   اصول تبدیل و نگهداری محصولات باغی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، 1385-1383

19.   اصول تبدیل و نگهداری محصولات زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، 1385-1383

مقالات

مقالات چاپ شده در مجلات انگلیسی

1.     Ziaolhagh,H. 2011. Study on the possibility of eliminating sulfuring process in the production of dried apricots. International journal of nuts and related sciences. 2 (3): 15-22.
2.     Rad, S., Afshari, H., Mohamadi Moghadam1, M., Tahmasbi, S., Ziaolhagh, H. and Ebadi, A. 2011. The study of antifungal effects of herbal essences on Aspergillus parasiticus, an aflatoxin producer in pistachio. Journal of Medicinal Plant Research. 5 (20): 5155-5159.
3.     Ziaolhagh, H. 2012. Study on the best packaging material and packaging conditions on the rancidity of almond kernels. ISHS Acta Horticulturae: 963.
4.     Mirmohseni,S.R., Mohammadi Moghadam, M. Beheshti, B., Almasi, M., Borghei, A.M., and Ziaolhagh, H. 2012. The effects of some drying conditions on the oil and protein contents of pistachios. Acta Hort. 963. (ISHS).
5.     Ziaolhagh, H. 2013. Effect of packaging on shelf life of almond kernels. International journal of agriculture and crop sciences. 5 (1): 15-20.
6.     Shakouri, S., Ziaolhagh, H., Sharifi-Rad, J., Heydari-Majd, M., Tajali, R., Nezarat, S, and Jaime A. Teixeira da Silva. 2015. The effect of packaging material and storage period on microwave-dried potato (Solanum tuberosum L.) cubes. Journal of Food Science and Technology. 52 (6): 3899-3910.
7.     Ziaolhagh, H., Mazaheri Tehrani, M., Razavi, M., Rashidi, H. 2017. Roasting Process Optimization of Walnut Kernels for the Preparation of Walnut Cream Using Response Surface Methodology. Journal of Nuts. 8(1):31-40.
8.     Ziaolhagh, S.H. and Jalali, H. 2017. Physicochemical properties and survivability of probiotics in bio-doogh containing wild thyme essence and xanthan gum. International Food research Journal. 24(4):1805-1810.
9.     Ziaolhagh, S.H., Fatemian, H. and Goodarzi, F. 2020. The Effect of Thermal Pretreatment and Packaging Conditions on the Shelf-life of Walnut Kernels. Journal of Nuts. 11(2): 159-168.
10. Ziaolhagh, S.H. 2021. Effects of some salts on the shelf life of Shahrood Sorkh-e-Fakhri table grapes stored in cold storage. Iranian Food Science and Technology Research Journal. 16(6):
11. Ziaolhagh, S.H. and Kanaani, S. 2021. Optimization of gum Tragacanth-Chitosan edible coating formulation to extend the shelf life of Apricot (Prunus Armeniaca) Fruit, using Response Surface Methodology. Journal of Agricultural science and Technology. 23(2):

مقالات چاپ شده در مجلات علمی پژوهشی

1.       ضیاءالحق، ح. حبیبی نجفی، م. صداقت، ن. 1380.بررسی کیفیت و ماندگاری کشمش و برگة زردالو در انواع بسته بندی های صادراتی. علوم و صنایع کشاورزی. جلد 15، شماره 2، صفحات 65-55.

2.       ضیاءالحق، ح. تعیین شرایط بهینه‌ی آماده سازی و خشک‌کردن قطعات سیب‌زمینی. 1388. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی). جلد 1/19، شماره 9، صفحات 37-23.

3.       رزم خواه، م.، بلندی، م. و ضیاءالحق، ح. 1390. اندازه گیری ضخامت و تخلخل لایه پوششی چیتوزان بر روی مغز پسته. مجله فرآوری و تولید مواد غذایی. سال اول، شماره 3، صفحات 49-41.

4.       یعقوبی، م.، تکلی پور، ح.، الهامی راد، ا.، ضیاءالحق، ح.، مختاریان، م. و عسکری، ب. 1391. بررسی سینتیک افت رطوبت و مدلسازی ریاضی سیب زمینی با استفاده از آنالیز رگرسیون. علوم و فناوری غذایی. جلد ، شماره2)، صفحات 84-79.

5.       ابراهیمی، ح. صانعی شریعت پناهی، م. ضیاءالحق، ح. بررسی اثر رقم میوه وپیش تیمار آماده سازی بر خواص کیفی برگه زرد آلو. 1392. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. جلد 9، شماره 3، صفحات 269-260.

6.       ضیاءالحق، س.ح.، مظاهری طهرانی، م.، رضوی، س.م.، رشیدی، ح. 1396. بررسی اثر شرایط نگهداری بر ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و میکروبی کرم گردو. مجله علوم و صنایع غذایی. جلد 14، شماره 72، صفحات 346-337.

7.       عابدیان،م.، ضیاءالحق، س.ح.، نجفی، ع. 1397. اثرپوشش های خوراکی حاوی چیتوزان بر ماندگاری زردآلوصادراتی. پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران. 14(2): 320-307.

8.       شکوری، ش.، توکلی پور، ح.، ضیاءالحق، س.ح. مرتضوی، س.م. 1397. اثر آنزیم‌بری، بسته‌بندی و مدت نگهداری بر محتوی رطوبت و جذب روغن سیب زمینی خشک شده با مایکروویو. علوم و صنایع غذایی ایران. 15(81): 442-431.

9.       کرمی، ه.، ضیاءالحق، س.ح.، نصیری، ن. 1397. بهینه سازی و بررسی خصوصیات فیزیکی شیمیایی فرمولاسیون کرم زیتون با روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران. 15(84): 374-365.

10.   جعفری، ن.، ضیاءالحق،س.ح.، محمدی نافچی، ع. 1398. بررسی اثر پیش تیمار مایکروویو بر کیفیت خلال­های خشک سیب­زمینی با استفاده از روش سطح پاسخ. علوم و صنایع غذایی ایران. 16(86): 198-189.

11.   جلالی، ح.، ضیاءالحق، س.ح.، محمدی نافچی، ع.، کاظمی الموتی، م. 1398. اثر روش استخراج و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ زیتون بر ماندگاری روغن سویا. نشریه فراوری و نگهداری مواد غذایی. 11 (1): 48-33.

12.   جعفری، ن.، ضیاءالحق،س.ح.، محمدی نافچی، ع. 1398. بهینه سازی خشک کردن خلال­های سیب­زمینی با استفاده از پیش‌تیمار اُسمزی و روش سطح پاسخ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 15 (2): 367-355.

13.   موسوی فضل، ح.، ضیاءالحق، س.ح.، محمدی، ع. فائزنیا، ف.1398. اثر آب و کود نیتروژن بر عملکرد و خصوصیات کیفی گوجه‌فرنگی در روش آبیاری قطره‌ای (نواری تیپ). علوم و مهندسی آبیاری. 42(4): 119-107.

14.   اسفندیاری، م. و ضیاءالحق، س.ح. بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره بره موم و اثر آن در جلوگیری از اکسیداسیون روغن آفتابگردان. علوم و صنایع غذایی ایران. در نوبت چاپ.

 

مقالات ترویجی

1.       ضیاءالحق، س.ح. 1399. تهیه حبه­های خشک سیب­زمینی با ماندگاری بالا. علوم کاربردی سیب­زمینی. 3(1): 1-8.

 

مقالات ارائه شده در کنفرانسهای داخلی و خارجی

کنفرانسهای داخلی

1.       ضیاءالحق، ح. ، کاشانی نژاد، م. و مرتضوی، ع. 1377. بهینه سازی فرایندهای صنایع غذایی به کمک بیوسنسورها.نقش و اهمیت طراحی مهندسی در صنایع غذایی. خرداد. مشهد

2.       کاشانی نژاد، م. ضیاءالحق، ح. مرتضوی، ع. 1377.ساختمان یک گرم کنندة مقاومتی و کاربرد آن در فراوری اسپتیک مواد غذایی.نقش و اهمیت طراحی مهندسی در صنایع غذایی. خرداد. مشهد.

3.       مظاهری تهرانی، م. و ضیاءالحق، ح. 1379. بهینه سازی هیدرولیز ضایعات کارخانة آرد جهت تولید قندهای قابل تخمیر. همایش بیوتکنولوژی و آینده. بهمن. مشهد.

4.       ضیاءالحق، ح. 1380. بررسی کیفیت و ماندگاری کشمش و برگة زردآلودر انواع بسته بندی های صادراتی. دوازدهمین کنگرة ملی صنایع غذایی ایران.مهر. تهران.

5.       ضیاءالحق، ح. 1382. بررسی شرایط مناسب بسته بندی برگة زردآلو جهت افزایش زمان ماندگاری. اولین همایش ملی خشکبار کشور. مهر. تبریز.

6.       ضیاءالحق، ح. 1384. تعیین روش بهینة خشک کردن قطعات سیب زمینی با هدف جلوگیری از ضایعات. دومین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی. آبان. تهران.

7.       ضیاءالحق، ح. و میر مجیدی، ع. 1386.بهینه سازی روشهای سنتی تولید برگه زردآلو در مناطق تولید به منظور بهبود خواص کیفی و حذف گوگرد. اولین همایش و نمایشگاه خشکبار. 28-26 اردیبهشت. دامغان.

8.       ضیاءالحق، ح. 1386. تعیین روش بهینه خشک کردن قطعات سیب‌زمینی با هدف جلوگیری از ضایعات. اولین همایش و نمایشگاه خشکبار. 28-26 اردیبهشت. دامغان.

9.       ضیاءالحق، ح. 1386. بررسی شرایط مناسب بسته بندی برگه زردآلو جهت افزایش زمان ماندگاری. اولین همایش و نمایشگاه خشکبار. 28-26 اردیبهشت. دامغان.

10.   ضیاءالحق، ح. 1386. بررسی شرایط مناسب بسته بندی کشمش جهت افزایش زمان ماندگاری. اولین همایش و نمایشگاه خشکبار. 28-26 اردیبهشت. دامغان.

11.   یغبانی، م. و ضیاءالحق، ح. 1390. بهینه سازی فرآیند تهیه مالت از لاین‌های جو بدون پوشینه استان گلستان. نخستین همایش فراملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی. 21-20 اردیبهشت. گرگان.

12.   نوریان، س.، مرتضوی، ع.، خمیری، م. و ضیاءالحق، ح. 1390.تآثیر استفاده از نشاسته مقاوم به ذرت به عنوان پری بیوتیک بر زنده مانی لاکتوباسیلوس رامنوسوس و ویژگی های حسی ماست فراویژه. نخستین همایش فراملی بهینه سازی زنجیره تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی. 21-20 اردیبهشت. گرگان.

13.   نوریان، س.، مرتضوی، ع.، خمیری، م. و ضیاءالحق، ح. 1390. افزایش زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها به‌وسیله ریزپوشانی و استفاده از پری‌بیوتیک در ماست فراویژه. نخستین کنگره ملی پروبیوتیک و پریبیوتیک ایران. بهار. تهران.

14.   یعغوبی، م.، توکلی پور، ح.، الهامی راد، ا.، ضیاءالحق، ح. و عسکری، ب. 1390. مطالعه برخی از پارامترهای کیفی سیب‌زمینی در پاسخ با کاربرد انواع خشک‌کنها. بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. 3-1 آذر. تهران.

15.   شکوری، ش.، توکلی پور، ح.، ضیاءالحق، ح. و نظارت، س. 1390. تأثیر نوع و شرایط بسته‌بندی بر خصوصیات کیفی سیب زمینی خشک شده با مایکروویو. بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. 3-1 آذر، تهران.

16.   طهماسبی، س.، راد، س. و ضیاءالحق، ح. 1390. اثر بسته بندی تحت فشار بالا در فرآورده‌های گوشتی. همایش ملی صنایع غذایی. 10-9 اسفند. قوچان.

17.   شکوری، ش.، ضیاءالحق، ح. و نظارت، س. 1392. اثربسته بندی با اتمسفرتعدیل یافته درجذب روغن و میزان ویتامین ث درسیب زمینی خشک شده. دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. قوچان.

18.   نظری، م.، جلالی، ح.، ضیاءالحق، ح. و عرب عامری، م. 1391. بررسی آلودگی فرآورده‌های گوشتی ماکیان عرضه شده در شهرستان شاهرود به سالمونلا اینتریتیدیس با تکنیک PCR. اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی. گرگان.

19.   شکوری، ش.، ضیاءالحق، ح. و نظارت، س. 1392. اثرنوع پیش تیمار و بسته بندی درشرایط ازت برقابلیت جذب اب قطعات خشک شده ی سیب زمینی. دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. قوچان

20.   شکوری، ش.، ضیاءالحق، ح. و نظارت، س. 1392. اثرنوع پیش تیماربرپارامترهای رنگ سنجی سیب زمینی خشک شده بسته بندی شده تحت خلاء. دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. قوچان.

21.   شکوری، ش.، ضیاءالحق، ح. نظارت، س. و عبد الشاهی، آ. 1392. بررسی اثرتیمارهای مختلف درمیزان اسید اسکوربیک و درصد چروکیدگی سیب زمینی خشک شده. دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. قوچان.

22.   شکوری، ش.، ضیاءالحق، ح. نظارت، س. بررسی اثرنوع پیش تیمار بسته بندی و شرایط اتمسفری برویژگی جذب آب و چروکیدگی قطعات خشک شده ی سیب زمینی. دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. قوچان.

23.   شکوری، ش.، توکلی پور، ح.، ضیاءالحق، ح. نظارت، س. 1392. مطالعه ی اثردونوع بسته بندی تحت خلاء برروی رطوبت و وزن مخصوص سیب زمینی خشک شده ی پیش تیمار شده با آب. دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی. قوچان.

24.   زارع، س.، ضیاءالحق، ح.1395. مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی بخشهای مختلف گردو همراه با حلال اتانل و با استفاده از دستگاه اولتراسوند. نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در صنایع غذایی و تغذیه سالم. کرج.

25.   زارع، س.، ضیاءالحق، ح.1395. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی بخشهای مختلف گردوهمراه با حلال آب و با استفاده از دستگاه اولتراسوند. نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در صنایع غذایی و تغذیه سالم. کرج.

26.   زارع، س.، ضیاءالحق، ح.1395. مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی بخشهای مختلف گردوی منطقه ی دیباج همراه با حلال آب بدون استفاده از دستگاه اولتراسوند. نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در صنایع غذایی و تغذیه سالم. کرج.

27.   زارع، س.، ضیاءالحق، ح.1395. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی مغز گردو و مقایسه با پوست گردو همراه با حلال اتانل بدون استفاده از دستگاه اولتراسوند. نخستین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در صنایع غذایی و تغذیه سالم. کرج.

28.   کرمی، ه.، ضیاءالحق، س.ح.، نصیری، ن.، 1396. بررسی ویژگی­های حسی کرم زیتون. هفتمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی با رویکرد تولید غذای سالم. 15 اسفند 1396. اصفهان.

29.   کرمی، ه.، ضیاءالحق، س.ح.، نصیری، ن.، 1396. بررسی ویژگی­های بافتی کرم زیتون به روش بک اکستروژن. هفتمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی با رویکرد تولید غذای سالم. 15 اسفند 1396. اصفهان.

30.   کرمی، ه.، ضیاءالحق، س.ح.، نصیری، ن.، 1397. بررسی پارامترهای رنگ کرم زیتون. دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. ساری.

31.   کرمی، ه.، ضیاءالحق، س.ح.، نصیری، ن.، 1397. بررسی ویژگیهای رئولوژیکی کرم زیتون. دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران. ساری.

32.   جعفری، ن.، ضیاءالحق، س.ح. و محمدی نافچی، ع. 1397. بررسی اثر پیش تیمار اسمزی و مایکروویو بر کیفیت رنگ خلالهای خشک سیب زمینی با استفاده از روش سطح پاسخ. همایش بین المللی توسعه همکاریهای علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی. مشهد.

33.   ضیاءالحق، س.ح. 1397. مطالعه امکان نگهداری انگور سرخ فخری شاهرود بدون استفاده از گوگرددهی در سردخانه. همایش بین المللی توسعه همکاریهای علمی منطقه ای علوم صنایع غذایی و کشاورزی. مشهد.

34.   اشرفی، ا.، ضیاءالحق، س. ح. 1399. کاربردهای پلاسمای سرد در بسته بندی مواد غذایی. چهارمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی. 27 تیر. گرجستان. تفلیس.

 

کنفرانسهای بین المللی

1.     Habibi Najafi, M., Ziaolhagh, H. 2000. Study on the quality and storability of raisins and dried apricot in different packagings. Second International Symposium on Food Packaging. November. Vienna, Astrich.
2.     Ziaolhagh, H. 2011. Study on the best packaging material and packaging conditions on the rancidity of almond kernels. The 1st international symposium on mycotoxins in nuts and dried fruits. 10-12 September. Damghan. Iran.
3.     Mirmohseni,S.R., Beheshti, B., Almasi, M., Borghei, A.M., Mohammadi Moghadam, M. and Ziaolhagh, H. The effect of bed thickness on the protein and lipid contents of pistachios dried on a batch dryer. The 1st international symposium on mycotoxins in nuts and dried fruits. 10-12 September. Damghan. Iran.
4.     Mirmohseni,S.R., Beheshti, B., Almasi, M., Borghei, A.M., Mohammadi Moghadam, M. and Ziaolhagh, H. 2011. The effect of drying temperature on the protein and lipid contents of pistachios dried on a batch dryer. The 1st international symposium on mycotoxins in nuts and dried fruits. 10-12 September. Damghan. Iran.

پروژه های تحقیقاتی

پروژه های تحقیقاتی اجرا شده

1.       تعیین روش بهینة خشک کردن قطعات سیب زمینی جهت کاهش ضایعات (مجری). 1382-1380.

2.       بهینه سازی روش های سنتی تولید برگة زردآلو در مناطق تولید به منظور بهبود خواص کیفی و حذف گوگرد (مجری). 1384-1381.

3.       بررسی و مقایسة انواع پوشش های موجود به منظور تعیین بهترین پوشش در نگهداری مغز بادام (مجری). 1388-1386.

4.       مطالعه‌ی امکان کاهش یا حذف گوگرد در نگهداری انگور سرخ فخری (مجری). 1391-1389.

5.       معرفی راهکارهای مناسب افزایش زمان ماندگاری و ارزش صادراتی مغز گردو از طریق روش‌های غیرشیمیایی و بسته‌بندی مناسب (مجری). 1393-1390.

6.       بررسی اثر سطوح مختلف آب و کود ازت بر بیماری های قارچی، کمیت و کیفیت سیب زمینی (همکار). 1381-1379.

7.       اثرات کم آبیاری در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و کیفیت ارقام گوجه فرنگی (همکار). 1381-1379.

8.       معرفی فرمولاسیون مناسب کرم گردو (مجری). 1395-1393.

9.       معرفی روش مناسب تولید پاستیل و لواشک از سمنو (مجری). 1397-1396.

 

پروژه های تحقیقاتی در حال اجرا

1.       تعیین روش مناسب بسته بندی سنجد به منظور حفظ کیفیت و تازگی آن(مجری). 1398-1397.

2.       ارزیابی هیبریدهای جدید زردآلو به منظور دستیابی به ژنوتیپ‌های متحمل به سرمای دیررس بهاره (همکار اصلی). 1401-1398

3.       افزایش زمان ماندگاری پسته تازه با استفاده از پوشش¬های خوراکی مبتنی بر ژل آلوئه­ورا و CMC و اسانس گیاهان دارویی بر پایۀ آویشن و مرزه (مجری). 1400-1399

 

اختراعات

1.       ضیاءالحق، س.ح.، مظاهری طهرانی، م. 1398. فرایند تولید و فرمولاسیون اسپرید گردو. قوۀ قضاییه. مرکز مالکیت فکری. 100143-06/11/1398.

یافتۀ قابل ترویج

1.       ضیاءالحق، س.ح. 1396. نگهداری انگور سرخ فخری در سردخانه بدون استفاده از عملیات گوگرددهی. یافته­های قابل ترویج سال 1392 سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. دفتر امور پژوهشی سازمان. 52278: 101-100.

تألیف و ترجمه کتاب

تألیف

1. مظاهری تهرانی، م.، حبیبی، م. و ضیاءالحق، ح. 1384.اصول رعایت بهداشت در واحدهای صنایع غذایی. انشارات مرز دانش. 370 ص.

2. مظاهری تهرانی، م. مرتضوی، ع. ضیاءالحق، ح. و قندی، ا. 1386. تولید و فرآوری گوجه فرنگی. انتشارات مرز دانش. 240 ص.

3. مظاهری تهرانی، م.مرتضوی،ع. ضیاءالحق، ح. و قندی، ا.1386.ویژگیهای کیفی در فرآوری گوجه فرنگی. انتشارات مرز دانش.270 ص.

4.       مظاهری تهرانی، م. و ضیاءالحق؛ ح. 1388. غنی سازی آرد گندم. انتشارات مرز دانش. 171 ص.

5.       ضیاءالحق، ح. 1392. اصول مهندسی صنایع غذایی. انتشارات مؤسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی.276 ص.

6.       ضیاءالحق، س.ح. ، جلالی، ح.، اشرفی، ا.1399. راهنمای کامل افزودنی­های مورد استفاده در صنایع غذایی. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. 576ص.

ترجمه

1.       مرتضوی، ع.، کاشانی نژاد، م. و ضیاءالحق، ح. 1396. میکروبیولوژی مواد غذایی. چاپ دهم. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. 685 ص.

2.       مرتضوی، ع.، معتمدزادگان، ع. و ضیاءالحق، ح. 1390. روشهای غیر حرارتی نگهداری مواد غذایی. چاپ سوم. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. 387 ص.

3.       پورآذرنگ، ه. و ضیاءالحق، ح. 1389. عملیات واحد در فراوری محصولات کشاورزی. چاپ دوم. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. 515 ص.

4.       مرتضوی، ع. و ضیاءالحق، ح. 1383. فناوری فراوری فراورده های جانبی مرکبات. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. 332 ص.

5.       مرتضوی، ع. و ضیاءالحق، ح. 1386. مدل‌سازی فرآیندهای غذایی. انتشارات سناباد. 680 ص.

6.       مرتضوی، ع. و ضیاءالحق، ح. 1393. میکروبیولوژی غذایی مدرن جلد اول. چاپ پنجم. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. 793 ص.

7.       مرتضوی، ع. و ضیاءالحق، ح. 1393. میکروبیولوژی غذایی مدرن جلد دوم. چاپ پنجم. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. 478 ص.

8.       ضیاءالحق، س.ح. و اشرفی، ا. 1400. پیشرفت­های صورت گرفته درکاربردهای پلاسمای سرد در ایمنی و نگهداری مواد غذایی. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. در دست چاپ.

ویراستاری

1.       افشاری، ح.، مرادی قهدریجانی، م. و حکم آبادی، ح. 1388. مایکوتوکسین‌ها در میوه‌ها و سبزی‌ها. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان. 468ص.

2.       عباسپور، ح. افشاری، ح. 1389. خشک میوه‌های درختی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان. 563ص.

3.       نادری، ن. 1389. اصول طراحی سیستم‌های آبیاری برای فضای سبز. انتشارات مرز دانش. 220 ص.

4.       شم آبادی، ز. 1394. فنون سنجش از دور در کشاورزی. انتشارات تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی.230 ص.

راهنمایی و مشاوری پایان نامه

   الف- راهنما

1.       قدیری، الناز. 1393. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی کیک پروبیوتیک روغنی. راهنما. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

2.       کنعانی، سوده. 1394. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. کاربرد پوشش خوراکی حاوی صمغ کتیرا و کیتوزان در نگهداری میوه زردآلو. راهنما. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

3.       زارعی، امیر. 1394. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی اثر آنتی اکسیدانی بره موم روی روغن سویا. راهنما. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

4.       اسفندیاری، مازیار. 1394. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی اثر آنتی اکسیدانی بره موم بر روغن آفتابگردان. راهنما. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

5.       زارع، سیما. 1394. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی بخشهای مختلف گردو. راهنما. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان. 

6.       عابدیان، میثم. 1394. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. اثر پوششهای خوراکی حاوی چیتوزان بر ماندگاری زردآلو ی صادراتی. راهنما. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

7.       جعفری، ناهید. 1396. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بهبود کیفیت حبه های خشک سیب زمینی با استفاده از پیش تیمارهای اُسمزی و مایکروویو. راهنما. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

8.       کرمی، هدی. 1396. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. فرمولاسیون کرم زیتون: بررسی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و خواص حسی. راهنما. مؤسسه آموزش عالی مهرآیین.

9.       مرتضوی، سیدمحسن. 1399. پایان نامه دکتری رشته علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی. تولید و بررسی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و میکروبی نوشیدنی تخمیری سن­بیوتیک بر پایه شیر شتر. راهنمای دوم. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

 

   ب- مشاور 

1.       ابراهیمی، حسین. 1388. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم باغی. بررسی اثر 5 روش مختلف خشک کردن برگه زردآلو روی سه رقم زردآلو. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.

2.       نوریان، سیمین. 1390. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. تولید ماست سین‌بیوتیک با استفاده از تکنولوژی ریزپوشانی ارگانیسم پروبیوتیک. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار.

3.       یعقوبیان، مرجان. 1390. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. مقایسه روشهای خشک کردن با جریان هوا، مایکروویو و ترکیبی سیب زمینی باراکا منطقه مجن شاهرود. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار.

4.       شکوری، شهرزاد. 1390.پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی روشهای مختلف بسته بندی بر روی پارامترهای کیفی سیب زمینی خشک شده با مایکروویو در طی دوره انبارمانی. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار.

5.       نظری، محبوبه. 1392. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی میزان آلودگی سالمونلا انتریتیدیس موجود در فرآورده‌های گوشتی عرضه شده در شهرستان شاهرود با روش PCR. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

6.       قاسمی، سمانه. 1391. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی اثر روشهای مختلف بر روی استخراج کاپسایسینوئیدها از فلفل. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار.

7.       امیر عباسی، سمیه. 1392. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی تاثیر پیش تیمار با عصاره چای سبز بر خصوصیات کیفی و ماندگاری چیپس سیب زمینی. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار.

8.       مهرابی، علی اکبر. 1392. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی تأثیر اسانس کاکوتی و صمغ زانتان بر قابلیت ماندگاری بیفیدوباکتریوم لاکتیس در دوغ در طول زمان نگهداری. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

9.       قادری، نشمیل. 1392. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. تاثیر روغن کنجد و صمغ کاراژینان بر ویژیگیهای رئولوژی و ریزساختار پنیر پروسس فتا. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

10.   ساغری، ویدا. 1393. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. فرمولاسیون یک نوع بیسکوئیت رژیمی فاقد مواد نگهدارنده با شیره انگور. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

11.   موسوی، سید علی. 1393. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم باغی. بررسی اثر کاربرد عنصر روی ، بر و پوترسین بر انبارمانی شلیل. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

12.   خداکرم، حسین. 1392. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفی عصاره های چای سبز در فرمولاسیون ماءالشعیر. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

13.   بنی محمود، اکبر. 1393. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی میزان آلودگی میکروبی در گوشتهای چرخ کرده باقی مانده در چرخ گوشت قصابی های سطح شهرستان مرند. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

14.   شیرین زاده، یوسف. 1393. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی و مقایسه میزان ظرفیت نگهداری آب و ماندگاری گوشت مرغ با گوشت بوقلون. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

15.   مردمیدان، الناز. 1393. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی و مقایسه میزان ظرفیت نگهداری آب و ماندگاری گوشت مرغ با گوشت شترمرغ. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

16.   یوسفی، مهرشاد. 1394. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. اثر عصاره الکلی گلپر بر ماندگاری گوشت گوسفند طی نگهداری در یخچال. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

17.   بانی، سیما.1395. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی اثر کنسانتره پروتیین سویا و پروتیین آب پنیر بر ویژگی های کیفی و مدت زمان نگهداری خلال های سیب زمینی نیمه خشک. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

18.   خطیب زاده، پیمان. 1395. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی روش استخراج عصاره برگ زیتون و اثر ضدمیکروبی آن بر ناگت میگو. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

19.   حسینی، حمید. 1398. پایان­نامه کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی. بررسی اثر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا بر افزایش زمان ماندگاری و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی زردآلو. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

20.   امیرعباسی، سمیه. (ادامه دارد). پایان­نامه دکتری رشته علوم و صنایع غذایی. استخراج، شناسایی و تعیین خصوصیات عصاره­های آنتی­اکسیدانی و کربوهیدراتی ساقه گیاه بامیه و استفاده از آن در فرمولاسیون نان فراسودمند. مشاور. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

تشویقات

1.       دریافت لوح تقدیر از آقای دکتر منصور خلیلی عراقی، رئیس دانشگاه تهران، بابت کتاب برتر سال دانشگاه تهران، 1380.

2.       دریافت لوح تقدیر از آقای دکتر احمد فهیمی فر، رئیس دانشگاه امیر کبیر، بابت کتاب برتر در اولین جشنواره کتاب سال دانشگاه امیر کبیر، 1382.

3.       دریافت لوح تقدیر از آقای دکتر مصیب عباسی، رئیس دانشگاه آزاد دامغان، بابت سخنرانی برتر در اولین همایش خشکبار کشور، 1386.

4.       دریافت لوح تقدیر از آقای مهندس محمد جواد محمدی زاده و دکتر علیرضا عاشوری، استاندار خراسان رضوی و رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، بابت رتبه سوم کتاب در ششمین جشنواره فردوسی، 1386.

5.       دریافت لوح تقدیر از آقای دکتر محمود صلاحی و دکتر علیرضا عاشوری، استاندار خراسان رضوی و رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، بابت رتبه اول کتاب در هفتمین جشنواره فردوسی، 1388.

6.       دریافت لوح تقدیر از آقای دکتر پرهمت، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بابت دستاورد تحقیقاتی، 1391.

7.       دریافت لوح تقدیر از آقای دکتر دزیانیان رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان-شاهرود بابت پژوهشگر برتر، 1397

سایر موارد

1.       داوری مقالات علمی-پژوهشی مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد.

2.       داوری مقالات علمی پژوهشی مجله تولید و فرآوری‌محصولات زراعی و باغی. دانشگاه اصفهان.

3.       داوری مقالات علمی-پژوهشی مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. دانشگاه تربیت مدرس.

4.       داوری مقالات علمی پژوهشی مجله journal of nuts. دانشگاه آزاد دامغان.

5.       داوری پایان نامه های کارشناسی ارشد دانشجویی.

6.       داوری طرح های صنعتی مخترعان، مبتکران و محققان بسیجی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری.

دوره های تخصصی گذرانده شده

1.       مدلسازی در صنایع غذایی

2.    کنترل کیفیت مواد غذایی

3.    آلاینده ها و افزودنی های مواد غذایی

4.    اصول کاربردی صنایع غذایی در خشکبار و غلات

5.    روش های نوین فراوری مواد غذایی

6.    برنامه‌ریزی استراتژیک تحقیق

7.    روشهای کاربردی تعیین کیفیت فرآورده های غلات

8.    کاربرد HPLC در صنایع غذایی

9.    مبانی مدلسازی و تحلیل نرم افزار MATLAB

10.   کاربرد نانوتکنولوژی در صنایع غذایی

11.    فناوری‌های نوین در صنایع غذایی

12.   تولید محصولات ارگانیک

13.   آشنایی با DSC در ارزیابی خواص حرارتی مواد غذایی

14.   کاربرد RSM در تحقیقات صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت

15.   فناوری‌های پیشرفته در صنایع غذایی

16.   فنون مذاکره انتقال فناوری

17.   بازاریابی فناوری