پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  -  Thursday, November 21, 2024
جستجوی پیشرفته
اعضای هیات علمی و محققان  » مهندس شهره نیکخواه



[_HprPDF] شهره نیکخواه نام و نام خانوادگی
مربی پژوهشی مرتبه علمی
سمت
علوم و صنایع غذایی تخصص
مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبیعی خراسان رضوی-بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی محل کار
nikkhahsh@yahoo.com پست الکترونیک
051-33409137-8 شماره تماس
فکس

سوابق مقالات  پروژه های تحقیقاتی  تالیف و ترجمه کتاب  راهنمایی و مشاوره پایان نامه عضویت در مجامع علمی  تشویقات  سایر موارد

سوابق
 

سوابق تحصیلی

 

لیسانس، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تهران ، 1364

فوق لیسانس، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، 1376

سوابق شغلی

 

کارشناس، مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبیعی خراسان رضوی ،از فروردین 1367 تا شهریور 1376

کارشناس پژوهشی ، مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبیعی خراسان رضوی ،از شهریور 1376 تا شهریور 1377

عضو هیئت علمی ، مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبیعی خراسان رضوی ،از   شهریور 1377 تا کنون

سوابق اجرایی

 

سوابق تدریس
 
 

مقالات 
مقاله های چاپ شده در مجلات انگلیسی

 

مقاله های چاپ شده در مجلات علمی - پژوهشی

 

نيکخواه،ش؛ پورآذرنگ،ه . و مسکوکي،ع . 1378. برر سي اثر کلرور کلسيم بر حفظ خصوصيات کيفي ارقام گلابي در سردخانه. مجله علوم و صنايع کشاورزي(دانشکده کشاورزي مشهد).جلد 13.شماره 2.نیمه دوم سال 1378.

نيکخواه،ش . و ابراهيم گنجي مقدم.1384. اثرات کاربرد محلول هاي گرم قارچ کش ايمازاليل بر خواص کمي و کيفي ميوه سيب رقم گلدن دليشس. مجله تحقيقات مهندسي کشاورزي( موسسه فني و مهندسي کشاورزي). جلد 6 – شماره 24- پاییز 1384.

گنجي مقدم ،ا. و نيکخواه،ش.1384. بررسي اثرات کاربرد روغن هاي گياهي بر خواص کمي و کيفي و افزايش عمر انبارماني ميوه سيب ارقام گلدن و رد دليشس. مجله تحقيقات مهندسي کشاورزي( موسسه فني و مهندسي کشاورزي) . جلد 6- شماره 23- تابستان 1384 .

آذرپژوه ،ا. و نيکخواه،ش. 1387. اثر تابش مایکروویو بر خصوصیات کیفی و پوسیدگی میوه هلو در سردخانه. پژوهش و سازندگی. شماره زراعت 81.

نيکخواه،ش . و گنجي مقدم،ا. 1388. اثرات محلول هاي گرم قارچکش تيابندازول و نوع بسته بندي بر خصوصيات کمي و کيفي ميوه  به رقم گورتن. پژوهش و سازندگی. شماره زراعت 83.

قیافه داوودی، م؛ نيکخواه، ش . و سید یعقوبی،ا. 1388. تاثیر استفاده از پیش تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر خصوصیات کیفی و حسی توت سفید خشک شده. فصلنامه علمي ـ پژوهشي علوم وصنايع غذايي ايران. دوره6- شماره 4- زمستان 1388.

قیافه داوودی، م؛ نيکخواه، ش . و سید یعقوبی،ا. 1389. بررسی تاثیر پیش تیمار با اتیل اولئات و نوع بسته بندی بر خصوصیات کیفی توت خشک شده در طی مدت نگهداری. فصلنامه علمي ـ پژوهشي علوم وصنايع غذايي ايران. دوره6- شماره 4-   بهار 1389.

نيکخواه،ش.1390. تاثیر تاریخ برداشت،غلظت کلرور کلسیم و مدت نگهداری در انبار بر صفات کیفی و حسی گلابی ارقام اسپادونا و کوشیا. علوم باغبانی(علوم و صنایع کشاورزی) (دانشگاه فردوسی مشهد). سال 1390- شماره 25- شماره 3.

مصباحی، ک؛ گنجي مقدم، ا؛ نيکخواه، ش . و اصغر زاده ،ا. 1393.مقايسه خصوصيات فنولولوژيکي، مرفولوژيکي و پومولوژيکي برخي از ارقام و ژنوتيپ هاي زردآلو و تاثير پيش تيمار و روش خشک کردن بر کيفيت برگه هاي استحصالي. مجله به زراعي نهال و بذر ( موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر). جلد 2-30. شماره 2 سال 1393.

نيکخواه،ش . و   صداقت،ن. بررسي تأثير رقم، اسمز، بسته بندي و دماي نگهداري بر ويژگيهاي کمي و کيفي برگه ی خربزه. مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران(دانشگاه فردوسی مشهد). نامه پذیرش به شماره 1035 مورخ 3/4/93.

مقاله های ارائه شده در کنفرانس های داخلی و خارجی

کنفرانس های داخلی  
 

نيکخواه،ش . و شرايعي،پ.1378. بسته بندي و اثرات ان بر روي کيفيت بادام. همايش ملي بادام. شهر کرد.

نيکخواه،ش . و پور آذرنگ،ه. 1378. کاهش ضايعات ميوه گلابي با استفاده از کلرور کلسيم. دومين همايش سراسري مراکز تحقيق و توسعه صنايع کشور. تهران.

نيکخواه،ش.1379. کاهش ضايعات ميوه هاي دانه دار(سيب وگلابي). همايش انتقال يافته هاي باغباني. مشهد.

گنجي مقدم،ا . و نيکخواه،ش. 1379.بررسي تأثير گرما درماني در کاهش خسارت کرم گلوگاه انار.1379. چهاردهمين کنگره گياهپزشکي ايران.

نيکخواه،ش . و شرايعي،پ.1378. بررسي امکان توليد برنج تندپز با استفاده از خشک کن با بستر سيال. هفتمين گردهمايي برنج کشور. کرج.

شرايعي،پ . و نيکخواه،ش.1378. بهبود فراورده هاي جديد برنجي توسط پخت اکستروژن. هفتمين گردهمايي برنج کشور. کرج.

نيکخواه،ش . و شرايعي،پ.1379. مديريت استفاده از ضايعات کارخانجات قند(ملاس). سومين همايش کشوري بهداشت محيط.کرمان.

نيکخواه،ش . و پور آذرنگ،ه.1379. نقش تحقيقات در افزايش بهره وري ميوه هاي دانه دار. سومين کنفرانس اقتصاد کشاورزي.مشهد.

نيکخواه،ش.1380. کاهش ضايعات پسته با ممانعت از الودگي قارچي و توليد افلاتوکسين. همايش نقش اموزشهاي فني و حرفه اي بخش کشاورزي در ايجاد اشتغال و بهره وري. نیشابور.

نيکخواه،ش. 1381. معرفي فراورده هاي انار. جشنواره انار. فردوس.

نيکخواه،ش . و شرايعي،پ .1381. خصوصيات انزيم هاي پخت. سمينار بين المللي گندم. تهران.

شرايعي،پ . و نيکخواه،ش.1381. تأثير پودر قارچ بر روي خصوصيات نان. سمينار بين المللي گندم. تهران.

نيکخواه،ش . و گنجي مقدم،ا.1382. تأثير نوع بسته بندي بر صفات کيفي ميوه انار پس از تيمار گرما. سومين کنگره باغباني. آموزشکده کشاورزي کرج.

نيکخواه،ش . و شرايعي،پ.1380. نقش تحقيقات در تو سعه فرآورده هاي جديد غذايي با استفاده از 40 اصل خلاق. سومين همايش بين المللي مراکز تحقيق و تو سعه صنايع و معادن. تهران.

نيکخواه،ش.1382. استفاده از روشهاي اسمزي براي توليد برگه سيب. همايش خشکبار. تبريز.

آذرپژوه،ا . و نيکخواه،ش. 1382 بررسي تاثير روشهاي مختلف بسته بندي بر کيفيت ميوه عناب. تبريز.

نيکخواه،ش.1382. تحقيقي در مورد تهيه يک مدل آماري براي انديسهاي   D و Z  باکتريهاي اشرشيا کولي در سرکه. چهارمين همايش بين المللي مراکز تحقيق و تو سعه صنايع و معادن. تهران.

نيکخواه،ش.1383. حفظ حواص کمي و کيفي ميوه سيب رقم گلدن دليشس با استفاده از قارچکش ايمازاليل. همايش کشوري بهداشت و ايمني غذا. یزد.

نيکخواه،ش . و گنجي مقدم،ا.1384. تعيين بهترين زمان برداشت گلابي رقم اسپادونا. چهارمين کنگره علوم باغباني ايران. مشهد.

نيکخواه،ش . و گنجي مقدم،ا.1384. حفظ خواص کمي و کيفي ميوه به رقم گورتن با استفاده از قارچکش تيابندازول. چهارمين کنگره علوم باغباني ايران.مشهد.

نيکخواه،ش.1386. حفظ خصوصیات کیفی و حسی ارقام گلابی در سردخانه تحت تاثیر تیمارهای تاریخ برداشت و کلرور کلسیم. هفدهمین کنگره ملی صنایع غذایی ایران. ارومیه.

آذرپ‍ژوه،ا . و نيکخواه،ش.1386. بررسی کاربرد مایکروویو در کاهش خسارت پس از برداشت هلو. هفدهمین کنگره ملی صنایع غذایی ایران. ارومیه.

نيکخواه،ش.1386. تهیه بستنی از خمیر پسته. اولین همایش ملی فرآوری و بسته بندی پسته. مشهد.

نيکخواه،ش.1387. علل نام گذاری سال 2008 به نام سال سیب زمینی . همایش سیب زمینی غذای آینده.مشهد.

بیدلی،ن . و نيکخواه،ش.1387. عوامل موثر بر کیفیت و فرآوری سیب زمینی . همایش سیب زمینی غذای آینده.مشهد.

نيکخواه،ش.1387. ارگوسترول: یک فاکتور کیفی جدید در گوجه فرنگی و فرآورده های گوجه فرنگی . اولین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی.مشهد.

نيکخواه،ش. 1388 . آینده نگاری در صنعت : یک عامل پیش برنده در نوآوری ( نیکخواه). هشتمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن.تهران.

نيکخواه،ش. 1389. وضعیت صادرات انار در خراسان. اولین همایش منطقه ای انار. ساوه.

نيکخواه، ش.1389. بررسي و انتخاب بهترين زمان برداشت و روش نگهداري در افزايش عمر انبار ماني ميوه به رقم گورتن . اولين همايش دستاوردهاي تحقيقاتي و پ‍ژوهشي .مشهد.

نيکخواه، ش.1390. بررسي تاثیر پوشش دهنده خوراکی بر خصوصیات حسی و رئولوژیکی در گیلاس رقم"سیاه مشهد " . نخستین همایش فراملی بهینه سازی تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی . گرگان.

نيکخواه، ش.1390. حفظ کیفیت انبارمانی میوه گیلاس رقم" سیاه مشهد " با استفاده از بخار اسید استیک . نخستین همایش فراملی بهینه سازی تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی . گرگان.

قیافه داوودی،م . و نيکخواه،ش.1390. حفظ خصوصیات کیفی و حسي توت سفید خشک شده   با استفاده از پيش تيمارهاي فیزیکی و شیمیایی . نخستین همایش فراملی بهینه سازی تولید، توزیع و مصرف در صنایع غذایی . گرگان.

نيکخواه،ش - سبحاني ،ع. و کاخکي،ع. 1390. بررسي شرايط توليد برگه ارقام خربزه . همايش ملي توليد و فراوري خربزه . تربت جام.

نيکخواه، ش ؛ سعيدي راد،م.ح ؛ اسديان،م.ح ؛ مهميز ،ع. و  رجب زاده، م.1390. تاثير حمل و نقل جاده اي و بسته بندي بر اتلاف وزن ارقام انار در انبار . همايش ملي انار .فردوس.

نيکخواه،ش . و گنجي مقدم،ا.1390. بررسي تاثير تيمار گرمايي و بسته بندي بر خصوصيات کيفي انار در انبار سرد . همايش ملي انار .فردوس.

نيکخواه،ش.1390. تاثیر تیمار اسمزی بر خصوصیات کیفی و حسی برگه ارقام خربزه. بيستمين کنگره ملي علوم و صنايع غذايي ايران . تهران.

نيکخواه،ش ؛ حق بین،ف . و بیتا حکیم عطار،ب.1390. بررسی فرمولاسیون های مختلف جهت تولید کمپوت مخلوط میوه جات . همایش ملی صنایع غذایی(فن آوری های نوین،کنترل کیفیت و بسته بندی مواد غذایی . قوچان.

نيکخواه،ش.1392. تاثير بسته بندي و دماي نگهداري بر مولفه هاي رنگي در برگه خربزه . بيست و يکمين کنگره ملي علوم و صنايع غذايي ايران . شیراز.

مصباحی، ک؛ گنجي مقدم، ا؛ نيکخواه، ش . و اصغر زاده ،ا.1392. بررسي تاثير پيش تيمار و روش خشک کردن بر خصوصيات ارگانولپتيک برگه ارقام زردآلو . همايش پدافند غير عامل در کشور .قشم.

مصباحی، ک؛ گنجي مقدم، ا؛ نيکخواه، ش . و اصغر زاده ،ا.1392. مقايسه خصوصيات کمي و کيفي برخي از ‍ژنوتيپ های انتخابي زردآلو در استان خراسان . همايش پدافند غير عامل در کشور .قشم.

نيکخواه،ش.1393. بررسي تاثير پيش تيمار بر خصوصيات فيزيکي و شيميايي برگه ميوه(سيب، زردآلو، خربزه) . اولين همايش ملي ميان وعده هاي غذايي .. مشهد.

نيکخواه،ش . و سعيدي راد،م.1393. بررسی تاثیر شرایط مختلف پس از برداشت بر ضایعات انار . سومين همايش ملي علوم و صنايع غذايي قوچان . مشهد.

نيکخواه،ش.1393. تکنولوژی پلاسما سرد  و موارد کاربرد آن در صنايع غذايي . اولین همایش ملی فن‏آوری‏های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی .مشهد.

نيکخواه،ش.1393. تکنولوژی ترکیبی و سلامت میکروبی ترشی میوه ها و سبزی ها . اولین همایش ملی فن‏آوری‏های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی .مشهد.

مصباحی، ک؛ گنجي مقدم، ا. و نيکخواه، ش. 1393. مقایسه خصوصیات کمی و کیفی برخی از ژنوتیپهای انتخابی زردآلو در استان خراسان. اولین همایش ملی فن‏آوری‏های نوین برداشت و پس از برداشت محصولات کشاورزی.مشهد.

 
کنفرانس های خارجی
 

Nikkhah,Sh. 2004. Maintaining qualitative and sensory characteristics in osmotic dehydrated apple. Postharvest Technology and Quality Management in Arid Tropics.Oman.

Nikkhah,Sh. and Ganji Moghadam,E. 2004. Investigation of the effects of heat treatment and storage on some qualitative and quantitative characteristics of pomegranate. Postharvest Technology and Quality Management in Arid Tropics.Oman.

Ganji Moghadam, E. and Nikkhah,Sh. 2004. Effects of postharvest heat treatment on pomegranate moth. Postharvest Technology and Quality Management in Arid Tropics.Oman.

Nikkhah,Sh. and Ganji Moghadam,E.2005. Effect of plant oils on reducing decay and extending storage life in apples. Information and technology for sustainable fruit and vegetable production.France.

Ganji Moghadam,E. and Nikkhah,Sh. 2005. Effects of harvesting date on storage life of Quince. Information and technology for sustainable fruit and vegetable production.   France.

 Nikkhah,Sh. and Ganji Moghadam,E. 2006. Effect of packaging and warm solutions of fungicide on decay of "Gorton " quince. Future of Food Engineering.Poland.

Ganji Moghadam,E. and and Nikkhah,Sh. 2006. Effect of warm solutions of fungicide on maintaining qualitative characteristics in ‘Golden delicious “apple. Future of Food Engineering.   Poland.

Nikkhah,Sh. 2006. Effect of osmotic dehydration pretreatment on the quality of an apple snack product. Food is life ,13th world congress of food science and technology.France.

Nikkhah,Sh. and Ganji Moghadam,E. 2006. Effect the post harvest heat treatments in reducing the pomegranate moth damage . International symposium on pomegranate and minor mediterrannean fruits.Turkey.

Nikkhah,Sh . and Ganji Moghadam,E. 2006 . Combined warm solutions of fungicide and packaging reduces postharvest decay and maintain quality of Quince cv. Gorton . International symposium on pomegranate and minor mediterrannean fruits.Turkey.

Ganji Moghadam. and E. Nikkhah,Sh. 2006. Effects of heat treatments and packaging on reduction decay and maintaining quality of pomegranate in storage. International symposium on pomegranate and minor mediterrannean fruits.Turkey.

Azarpazhooh, E. and Nikkhah,Sh. 2006. Effect the post harvest heat treatments in reducing the pomegranate moth damage . International symposium on pomegranate and minor mediterrannean fruits.Turkey.

Azarpazhooh, E. and Nikkhah,Sh. 2009. Investigation the application of Microwave in control of post harvest diseases of peach. 2009 IFT Annual Meeting & Food Expo.United State of America.

Nikkhah,Sh. 2009. Effect of harvesting date and different solutions of cacl2 on storing properties of pear cultivars  . 2009 IFT Annual Meeting & Food Expo.United State of America.

Azarpazhooh, E. and Nikkhah,Sh. 2010. Effect of packaging and preservation methods on the qualitative and sensory characteristics of dehydrated Jujuba fruit. XVIIth World congress of the International Commission of Agricultural and Biosystems Engineering.Canada.

 


پروژه های تحقیقاتی 
پروژه های تحقیقاتی اجرا شده

بررسي تأثير تيمار گرما در کاهش خسارت کرم گلوگاه انار در انبار (سمت: هماهنگ کننده-مجري مسئول) . 1378 تا 1380.

بررسي و انتخاب بهترين زمان برداشت و روش نگهداري در افزايش عمر انباري ميوه به رقم گورتن (سمت: مجري مسئول) . 1378 تا 1382.

بررسي اثرا ت کاربرد محلولهاي گرم قارچکش ايمازاليل و روغنهاي گياهي در کاهش فساد قارچي و افزايش عمر انباري سيب در سردخانه (سمت: هماهنگ کننده-مجري مسئول).  1380 تا 1382.

بررسي و تعيين مناسبترين روش انزيم بري و بسته بندي برگه سيب (سمت: مجري) . 1380 تا 1382.

بررسي زمان برداشت ،فرآوري و بسته بندي ميوه عناب (سمت: همکار) 1379 تا 1381.

تعيين بهترين زمان برداشت گلابي ارقام اسپادونا و کوشيا و اثر کلرور کلسيم بر خواص انباري آن(سمت: مجري) .1383 تا 1385

ارزيابي استفاده از مايکرويو در کنترل بيماريهاي پس از برداشت ميوه هلو (سمت: همکار) .1383 تا 1385

بررسی وضعیت صادرات انار و ارائه راهکارهای لازم جهت توسعه صادرات (سمت: مجري) .1385 تا 1386.

معرفی مناسبترین روش آنزیم بری و بسته بندی برگه سیب ( تحقیقی-ترویجی). (سمت: مجري) .1386 تا 1387.

بررسي تاثیر پوشش دهنده خوراکی و بخار اسید استیک در کاهش فساد قارچی در گیلاس رقم" سیاه مشهد " (سمت: مجري مسئول) .1387 تا 1389.

تاثیر استفاده از پیش تیمارهای مختلف در خشک کردن و نگهداری توت سفید و فرمولاسیون فرآورده های جدید از آن (سمت: همکار) .1386 تا 1388.

کاهش ضایعات پس از برداشت میوه های دانه دار و هسته دار(سمت: همکار).1386 تا 1387.

بررسی فرمولاسیون های مختلف جهت تولید کمپوت مخلوط میوه جات(سمت: مجري).1388 تا 1389.

بررسی تاثیر شرایط مختلف پس از برداشت بر ضایعات انار(سمت: مجري) .1388 تا 1389.  

بررسی شرایط تولید و بسته بندی مناسب برگه ارقام خربزه(سمت: مجري).1389 تا 1390.

بررسي مقاومت انار در برابر نيروهاي وارده در زمان برداشت، ارقام و اندازه هاي مختلف(سمت: همکار).1388 تا 1389.

بررسي تاثير روش‌هاي آبياري قطره‌اي سطحي و زيرسطحي و سطوح مختلف آب بر کميت و کيفيت درختان هلو و شليل(سمت: همکار). 1386 تا 1391.

     

 

پروژه های تحقیقاتی در حال اجرا

 

بررسي تاثير پوشش دهنده حاوي اسانس و نوع بسته بندي بر خصوصيات کيفي، حسي و ميکروبي برش هاي خربزه (سمت: مجري)  1394 تا 1395.

  بررسي تاثير پوشش دهنده (ژل آلوئه ورا و آلژينات ) بر خصوصيات کيفي و آنتي اکسيداني و عمر انباري ميوه هاي هسته دار( شليل ، زرد آلو و گيلاس) (سمت: مجري) 1394 تا 1395.

 

تالیف و ترجمه کتاب 

کتاب

 

تاليف کتاب:

اصول علمی کاربردی کاشت، داشت و برداشت زعفران . 1388.( همکاری در تدوین).انتشارات غلامی.

اصول علمی کاربردی کاشت، داشت و برداشت زعفران . چاپ دوم- 1390.( همکاری در تدوین).انتشارات غلامی.

اصول علمی کاربردی کاشت، داشت و برداشت زعفران. چاپ سوم-1392.( همکاری در تدوین).انتشارات غلامی.

 

ترجمه کتاب:

حمید بهادر قدوسی- شهره نیکخواه. 1386. روشهای نوین نگهداری مواد غذایی. 475 صفحه- انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.

 

 
نشریات فنی و ترویجی
 
 

راهنمایی و مشاوره پایان نامه
 
 

تاثير استفاده از پيش تيمارهاي مختلف در خشک کردن و نگهداري. 1387. مشاور. دانشجو ی کارشناسی ارشد. سید امین سید یعقوبی


عضویت در مجامع علمی 
 

تشویقات 

سایر موارد