جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳  -  Friday, March 29, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش های تحقیقاتی استانی  » همدان-مهمترین یافته‌­ها و دستاوردهای تحقیقاتی

مهمترین یافته‌­ها و دستاوردهای تحقیقاتی

الف) واحد تحقیقات ماشین‌های کشاورزی

  • طراحی و ساخت ماشین کارنده سیر
  •  طراحی و ساخت ماشین کمبینات عملیات داشت زراعت‌های مکانیزه
  • طراحی و ساخت سمپاش نواری
  • طراحی و ساخت سورتینگ سیب زمینی
  • طراحی و ساخت ماشین کارنده پنوماتیک
  • طراحی و ساخت سیستم ضربه‌زن الحاقی در ماشین سیب‌زمینی‌کن

 ب) واحد تحقیقات صنایع غذایی

  • اصلاح روش­های نگهداري سیب زمینی و سیر در انبار
  • بررسي وضعيت انبارهاي زارعين بر ضايعات انبارداري و کيفيت سيب زميني در استان
  • اندازه ­گیری و مدل سازی مقاومت توده سیب زمینی و سیر به عبور جریان هوا
  • اثر طول مدت و شرايط نگهداري بر افت وزني و ويژگي‌هاي کيفي توده‌هاي سير استان همدان
  • ساخت و فرموله کردن ترکیب گیاهی کنترل کننده جوانه سیب زمینی در انبار
  • مناسب­ترین شرایط التیام دهی (کیورینگ) طبیعی و مصنوعی سیر در شرایط کشاورزان
  • کاربرد پرتوتابی به روش الکترون­های سریع (بتا) در افزایش طول عمر انباری سیر
  • کاربرد پرتوهای گاما و بتا در افزایش دوره انبارداری سیب زمینی
  • استفاده از روش اسمز در تولید برگه زردآلو
  • تعیین شرایط بهینه خشک کردن صنعتی توده سیر سفید همدان
  • بهینه سازی خشک کردن زردآلو با جایگزینی بخشی از گوگرد مصرفی با روش­های فیزیکی
  • تعیین زمان برداشت و شرایط بهینه خشک کردن مقدماتی سیر

 ج) واحد تحقیقات آبیاری

  • ارتقاء راندمان انتقال آب به میزان 23% در کانال­های آبیاری استان با اصلاح نوع پوشش
  • شناخت مسائل و مشکلات فنی و مدیریت بهره­برداری در کانال­های آبیاری، قنوات و بندهای انحرافی استان
  • دستیابی به عوامل تخریب در پوشش بتنی کانال­های آبیاری استان و راهکارهای اصلاح آن
  • ارائه راهکارهای نوین پوشش بتنی در کانال­های آبیاری استان
  • توسعه و ترویج کاربرد ژئوممبران در کانال­ها و استخرهای ذخیره آب
  • بررسی مسائل و مشکلات فنی و مدیریت بهره برداری در کانال‌های آبیاری دشت همدان- بهار
  • بررسی عوامل تخریب در پوشش بتنی کانال­های آبیاری در دشت همدان- بهار
  • تعیین کارایی مصرف آب محصولات زراعی مناطق مختلف کشور
  • بررسی اثر دو سیستم آبیاری تیپ و نشتی در تراکم­های مختلف کاشت بر کارایی آب و ازت و خصوصیات کمی و کیفی توده سیر همدان در شرایط مزرعه
  • تعيين سيستم‌هاي آبياري مناسب جهت محصولات عمده استان نظير سيب‌زميني و چغندرقند
  • استفاده پایدار از منابع آب زیرزمینی در دشت اسدآباد
  • تعيين مناسب‌ترين سطوح مختلف آبي در زراعت‌ محصولاتي نظير چغندرقند و سير
  • ارزيابي فني-اقتصادي طرحهاي آبياري باراني اجرا شده بر روي محصول سيب زميني در استان‌هاي اصفهان و همدان
  • ارزيابي فني و اقتصادي مصرف آب در آبياري سطحي سيب زميني در منطقه بهار
  • مقایسه راندمان انتقال در پوشش‌های مختلف در کانال‌های آبیاری استان
  • بررسي مسائل و مشکلات فني و مديريت بهره‌برداري در کانال‌هاي آبياري دشت همدان- بهار
  • بررسي، کميت و کيفيت چغندر قند در دو سيستم آبياري نشتي و ميکرو
  • بررسي ‌اثر ‌دو ‌روش‌آبياري‌ تيپ ‌و ‌نشتي ‌و‌سطوح ‌مختلف ‌ازت‌ و ‌فسفر ‌بر‌کميت‌ و‌ کيفيت ‌بذر ‌چغندر‌قند
  • بررسي ‌اثر دو ‌سيستم ‌آبياري ‌تيپ ‌و نشتي ‌در ‌تراکم‌هاي ‌مختلف‌ کاشت ‌بر ‌کارايي ‌آب ‌و ‌ازت ‌و خصوصيات ‌کمي ‌و کيفي ‌توده ‌سير ‌همدان‌ در ‌شرايط ‌مزرعه
  • مقايسه فني و اقتصادي دو روش آبياري تيپ و شياري بر عملکرد کمي و کيفي ارقام کلزا
  • بررسي تاثير آرايش کاشت در کارايي مصرف آب، کميت و کيفيت چغندرقند
  • تعیین کارایی مصرف آب و راندمان کاربرد آب در اراضی تحت پوشش قنوات
  • بررسي و ارزيابي روش‌هاي مختلف آبياري و کارايي مصرف ازت و آب در اين روش‌ها بر کميت و کيفيت چغندرقند
  • بررسي فني و اقتصادي دو روش آبياري باراني وتيپ در سه رقم سيب زميني در همدان
  • بررسي اثر رژيم‌هاي مختلف آبياري برکميت و کيفيت چغندرقند
  • تعيين حساسيت به کم آبي در مراحل چهارگانه رشد چغندر‌قند
  • بررسي اثر تأخير در آبياري در مرحله آغازين رشد بر روي عملکرد و بيماري‌هاي مهم سه رقم سيب‌زميني در استان همدان
  • اثر سطوح مختلف و زمان‌هاي قطع آبياري بر ويژگي‌هاي کمي کيفي و عمر انباري توده سير سفيد همدان
  • بررسی راهکارهای مناسب مقابله با بحران آب در استان همدان