شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Saturday, April 27, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش عمومی  » ارتقا ارزش افزوده با توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی

عنوان برنامه

ارتقاء ارزش افزوده از طریق توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی

معرفی برنامه

برای تقویت و توسعه زنجیره­های ارزش محصولات کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی و غذایی امری اجتناب­ناپذیر است. این توسعه می­بایست بر مبنای ظرفیت­ها و پتانسیل­های منطقه­ای و مطابق با الگوهای نوین کشت و بر اساس محدودیت در منابع آب و تغییرات اقلیمی و با توجه به نیازها و ملاحظات محیط زیستی، صورت گیرد. به همین دلیل، اصلاح ساختار صنایع غذایی و تبدیلی کشاورزی، باید مطابق با مبانی آمایشی انجام شود.

صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در ارتقاء ایمنی و امنیت غذایی پایدار، جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی، کاهش خام­فروشی، ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، افزایش سطح درآمد روستائیان، بالابردن بهره‌وری بخش کشاورزی و افزایش سهم اشتغال صنعتی در مناطق مختلف، دارای نقشی بی­بدیل هستند. آمایش و ساماندهی صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، یک سیاست عمومی است که مطابق با ماده 60 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، به عنوان یک وظیفه حاکمیتی، لازم­الاجراء است. یکی از موثرترین روش‌های توسعه و تقویت زنجیره­های ارزش وکاهش خام­فروشی و کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی، توسعه هدفمند و پایدار صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی (زراعی و دامی) است. صنایع تبدیلی کشاورزی به عنوان حلقه اتصال بخش‌های کشاورزی و صنعت یکی از مهم­ترین محورهای اقتصاد ملی است. صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، راهبردی است که ابزارهای مناسب برای ارتقاء بهره­وری در بخش کشاورزی را فراهم می‌آورد.آمایش صنایع تبدیلی کشاورزی با هدف ساماندهی و اصلاح ساختار صنایع مذکور، یک برنامه­ریزی پویا برای توسعه پایدار و افزایش بهره­وری این صنایع، متناسب با ظرفیت­ها و محدودیت­های موجود در نهاده­های اساسی تولید است.

به­دلیل اهمیت این موضوع "برنامه ارتقاء ارزش افزوده از طریق توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی"، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی تدوین و تنظیم گردیده است.