در این پژوهش، شش رقم غالب موجود در کلکسیون ایستگاه طارم شامل سه رقم روغنی شامل آربيکن، کرونايکي و زرد و سه رقم کنسروی شامل کنسروالیلا، مانزانیلا و زرد انتخاب و در سه زمان مختلف برداشت شد. سپس شاخص برداشت بر اساس رنگ تعیین شد. ویژگی های بیوفیزیکی و شیمیایی ارقام مختلف در زمان های برداشت تعیین و روابط بین ضرایب بیوفیزیکی و شیمیایی ارقام بر اساس رگرسیون خطی یک، دو و سه متغیره گروه بندی شد. بهترین زمان برداشت ارقام روغنی و کنسروی به دست آمد و براین اساس، بهترین مدل های رگرسیونی ساده، تک بعد و اقتصادی برای تخمین جرم، مواد جامد محلول، رطوبت ارقام کنسروی و روغنی پیشنهاد شد. با استفاده از این مدل ها تخمین صفات پیچیده با اندازه گیری های ساده و بدون نیاز به تجهیزات دستگاهی به سهولت انجام می شود.