پنج شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳  -  Thursday, April 25, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تهیه فیلم آموزشی و ترویجی مدیریت کاهش ضایعات پس از برداشت تولیدات باغی
تصویر برداری از ضایعات مرحله قبل از برداشت و برداشت در باغات سیب منطقه دماوند استان تهران با حضور پِژوهشگر مروج ارشد موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی انجام شد.


پس از تکمیل مراحل تهیه متن فیلم و تعیین مکان های فیلم برداری (لوکیشن) توسط آقای رضا فامیل مومن پژوهشگر مروج ارشد سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی از موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، در فاز اول ثصویر برداری چگونگی شکل گیری ضایعات در مرحله قبل از برداشت و برداشت با همکاری شرکت تصویر گران پویا در تاریخ 97/06/20 در منطقه جابان بزرگ شهرستان دماوند آغاز گردید. با عنایت به تبعات منفی ضایعات بر امنیت غذائی و تغذیه ای، سلامت مصرف کننده، محیط زیست و همچنین هدر رفت منابع ارزشمند طبیعی مانند آب موارد به شکل ضایعات، در تصویر برداری به اهمیت و نقش عوامل مدیریتی در شکل گیری ضایعات در مرحله قبل از برداشت و برداشت پرداخته شد. نتایج اولیه ارزیابی های میدانی نشان داد عدم توجه به عملیات به باغی می تواند نقش مهمی در شکل گیری ضایعات مرحله قبل از برداشت داشته باشد. عواملی مانند روش های نامناسب کنترل کرم ولیسه سیب، صدمات مکانیکی ناشی از تردد دستگاه ها و تجهیزات به باغی، صدمات ناشی از خورده شدن سیب توسط پرندگان و جانوران موذی، تنش رطوبتی در اثر کمبود آب و آبیاری غیر منظم، نبود استخر ذخیره آب و آبیاری با پمپاژ مستقیم آب از چاه که بدلیل افت سطح ایستایی آب در سفره های زیرزمینی اغلب آب آبیاری با هوا جایگزین شده و درخت باندازه کافی آب دریافت نمی کند و همچنین عدم توجه به شاخص های رسیدگی، زمان و نحوه برداشت، برداشت توسط افرادی که از آموزش کافی برخوردار نیستند و صدمات مکانیکی مانند ناخن خوردگی و کوفتگی در اثر تماس با سطوح سخت و پرتاب از ارتفاع، و قرار گرفتن سیب برداشت شده در معرض مستقیم نور آفتاب همگی از عواملی هستند که میتوانند در شکل گیری ضایعات نقش چشمگیری داشته باشند. 

 


۱۳۹۷/۰۶/۲۵
تعداد نمایش: ۹۸
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات