خانم مهندس نپتون بیدلی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، طی پژوهشی به این مهم دست یافت که میتوان با استفاده از روش پیش فرآوری، متعادل کردن رطوبت و پاستوریزاسیون سرد، آلوی خشک عاری از مواد شیمیایی مانند دی اکسید گوگرد تهیه نمود.
بر اساس یافتههای این پژوهش، روش پیش فرآوری غوطه وري در محلولهاي نمک، اسيد سيتريک و متا بي سولفيت جانشين مناسبي براي روش غير قابل قبول دود دهي بوده و موجب تميز شدن و کاهش آلودگي هاي ميکروبي و غير ميکروبي نمونه ها پس از فرآيند میشود.
در این پژوهش برای خشک کردن نمونه از مدل خشک کن آفتابی ارائه شده در مرکز بين المللي سيب زميني (CIP)برای خشک کردن انواع سبزي و ميوه استفاده شد. ویژگی این خشک کن قابليت جلوگيري از اثرات سوء باد، خاک، حشرات و ساير حيوانات موذي در مقايسه با خشک کن کابينتي است. انجام عمليات تکميلي مانند تعادل رطوبت ( نگهداري در ظروف در بسته به مدت 10-7 روز) ، بسته بندي و پاستوريزاسيون سرد (48 ساعت در دماي صفردرجه سانتیگراد) موجب شد که محصول نهايي بدون آلودگي شده و احتمال آلوده شدن ثانويه نيز در آن وجود ندارد.
آلو خشک يکي از مهمترين فرآورده هاي تجاري خشکبار در کشور است که تهیه آن به روش سنتي و دود دهی با گاز گوگرد انجام مي شود. مطالعات ميداني در شهرستان هاي استان خراسان رضوی، حاکي از نارضايتي توليدکنندگان از عدم استقبال مصرف کنندگان داخلي و خارجي از اين نوع آلو است. خشک کردن آلو و دود دهی با گاز دي اکسيدگوگرد (سولفوره کردن) از نظر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نيز به دلیل مغایرت با مسائل تغذیه ای و سلامتی غیر قابل قبول است. بنابراین، استفاده از روشهایی که مورد تایید این سازمان باشد و منجر به تولید محصول با بازارپسندی خوب از نظر مشتریان کالا در منطقه شود، دارای اهمیت است.