آقای دکتر مهدی قیافه داودی، عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، طی پژوهشی نشان داد که میتوان با استفاده از افزودنی پلی پروپیلن گلایکول و سدیم استئاروئیل 2-لاکتیلات خصوصیات کمی و کیفی نان بربری نیمه حجیم را بهبود داد.
بر اساس یافتههای این پژوهش، به منظور ارزیابی خصوصیات کیفی نان و تأثیر افزودنی ها، تکنیک کم هزینه، سریع و غیر تخریبی پردازش تصویر مناسب است.
ضایعات نان نه تنها زيان بزرگ اقتصادي به جامعه مي زند، بلکه اثر آن بر سلامت مردم، ضايعات بيشتري ايجاد مي کند. از این رو افزايش تقاضا براي نان و نياز به عرضه سريع، محققین را بر آن می دارد که راهکارهایی مناسب به منظور تولید نان با کیفیت بالا ارائه دهند. در همین راستا به منظور به تأخیر انداختن بیاتی نان و بهبود کیفیت آن راه های مختلفی از جمله بهبود کیفیت پخت، بسته بندی و نگهداری نان در دمای مشخص و استفاده از مواد افزودنی وجود دارد.
رنگ و خصوصیات تصویری از جمله ویژگی هایی است که با تغییرات اندک در فرمولاسیون مواد غذایی، دستخوش تغییرات قابل ملاحظه ای می شود و گاهی اوقات این تغییرات تا حدی غیر قابل قبول است که ماده غذایی را از سبد خرید مصرف کنندگان خارج می سازد. از این رو یافتن راهی کم هزینه و سریع جهت کنترل و ارزیابی این دسته از خصوصیات در مواد غذایی دارای اهمیت است. اين عوامل سبب ايجاد انگيزه براي توسعه روش هاي جانشين است که در زمان کمتر و با دقت بيشتر خصوصيات کليدي محصول را ارزيابي کند. پردازش تصوير يکي از اين روش ها است.