با هدف
آشنایی کشاورزان، کارشناسان و مروجان و تولید کنندگان نان و فرآورده های آردی با صدمات
ناشی از سن زدگی بر کیفیت آرد گندم و همچنین راهکارهای کاهش اثرات منفی سن زدگی و
تقویت و بهبود کیفیت آرد حاصل با استفاده افزودنی های مجاز، نشریه مذکور به همت
سرکار خانم دکتر شیخ الاسلامی و جناب آقای دکتر کریمی اعضای هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی
خراسان رضوی تهیه و تدوین گردیده است. سن زدگی باعث صدمه به پروتئین گندم و
مشخصا" گلوتن آن خواهد شد که در
نهایت با کاهش خاصیت نانوایی گلوتن گندم و
کاهش اثرات چسبندگی و جذب آب آرد، باعث تولید نان با حجم کمتر، خواص حسی (بافت،
رنگ، رایحه و مزه) و عدم شکل گیری مناسب نان خواهد شد. در این نشریه راهکارهای
علمی و کاربردی حاصل بیش از ده سال تحقیق و همچنین تولید افزودنی های مناسب در
شرکت صنایع غذایی دلسا (شرکت دانش بنیان تحت پوشش بخش تحقیقات فنی و مهندسی خراسان
رضوی) در راستای کاهش اثرات سن زدگی بر کیفیت آرد و کاهش ضایعات نان ارائه گردیده
است.