خانم دکتر شادی بصیری عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز خراسان رضوی در تاریخ 8 بهمن 1399 در برنامه توانمندسازی زنان روستایی که به صورت کشوری برگزار گردید، مطالبی را به صورت وبینار ارائه دادند. شرکت کنندگان از مناطق مختلف کشور به صورت برخط در این وبینار شرکت نموده و سوالات خودرا مطرح کردند.
عسل اولین فرآورده زنبور عسل است و به عنوان ماده غذایی و دارویی استفاده می شود. افزودن هر نوع ماده خوراکی و افزودنی به عسل از جمله اضافه کردن شکر، اسانس، اسیدهای خوراکی و غیره تقلب محسوب میشود. فصل برداشت عسل، روش تولید، شرایط فرآوری، شرایط اقلیمی و همچنین منبع شهد تأثیر مهمی بر کیفیت، ترکیب و ویژگیهای بیوشیمیایی عسل دارد. آزمایش عسل توسط آزمایشگاههای معتبر، یکی از راههای مطمئن برای تشخیص طبیعی بودن عسل است. رئوس مطالب ارائه شده در این دوره مشتمل بر تاریخچه عسل در ایران و جهان، کیفیت و ویژگیهای استانداردی عسل طبیعی، فرآوری و عوامل موثر بر خواص عسل طبیعی، تشخیص تقلبات موجود در عسل و آزمایشات مهم تشخیصی عسل بود.