چهار شنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳  -  Wednesday, November 27, 2024
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

پژوهشی با عنوان "بررسی اثر مواد ضد سرما بر عملکرد کمی، کیفی و میزان تولید قندهای احیا کننده سیب زمینی طی انبارداری" انجام شد.
پژوهش در خصوص بررسی اثر مواد ضد سرما بر عملکرد کمی، کیفی و میزان تولید قندهای احیا کننده سیب‌زمینی طی انبارداری با یافته‌های تحقیقاتی که دکتر سودابه عین افشار عضو هیئت علمی بخش تحقیقات صنایع غذایی و دکتر کوروش شجاعی عضو هیات علمی بخش تحقیقات علوم دامی به دست آورده بودند صورت گرفت.

پژوهش مذکور نشان داد با استفاده از محلول پاشی با مواد ضد سرما مانند اسیدهای آمینه یا پتاسیم بر روی اندام­‌های هوایی گیاه سیب‌­زمینی، تولید قندهای احیاکننده طی نگهداری سیب‌زمینی در انبار کاهش و کیفیت محصولات فرآوری شده افزایش می‌یابد.

محلول پاشی با اسیدهای آمینه یا پتاسیم موجب افزایش تحمل گیاه سیب‌­زمینی به سرمای انتهای فصل شد. افزایش تحمل به سرما، حتی برای چند درجه سانتی‌گراد می­‌تواند گیاه را از خطر تنش سرما و مختل شدن رشد در انتهای فصل محافظت کند. با رفع خطر سرما، گیاه به رشد خود ادامه داده و در مدت زمان بین سرمای ابتدایی و شروع سرمای دائمی (تنش یخ­‌زدگی)، گیاه فرصت فتوسنتز بیشتر و همچنین انتقال مواد حاصل ازآن را به غده دارد. کاربرد این مواد علاوه بر افزایش مقاومت سرمایی گیاه موجب حفظ خصوصیات فیزیکوشیمیایی سیب­‌زمینی نیز می‌شوند زیرا قندهای احیاکننده کاهش و بازارپسندی محصول برای تازه خوری و یا فرآوری افزایش می­یابد. کاربرد مواد ضد سرما بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی رقم آگریا در مقایسه با رقم فونتانه نتایج بهتری داشت.

 
 


۱۴۰۰/۰۴/۲۳
تعداد نمایش: ۱۱۷
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات