
کاهش ضایعات سیب، سبب افزایش میزان بهرهوری تولید، حفظ نهادههای کشاورزی، افزایش ارزشافزوده برای باغداران و فعالان زنجیره تولید و تأمین امنیت غذایی میشود. در این پروژه که به سفارش سازمان جهاد کشاورزی استان تهران انجام شده است، مقدار ضایعات مشهود و قابل اندازهگیری در مراحل مختلف ریزش نزدیک برداشت، برداشت، جا به جایی و انبارش در سطح باغ، سورتینگ، درجهبندی و بستهبندی تا خروج از درب باغ، حمل و نقل، انبارداری، سردخانه گذاری، عمدهفروشی و خردهفروشی در مسیرهای عمده بازار رسانی در منطقه تعیین شد. بر اساس اصلیترین علل ایجاد ضایعات در هر مرحله راهکارهای عملی برای رفع مشکل و بهتبع آن کاهش ضایعات ارائه شده است.