چهار شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴  -  Wednesday, April 30, 2025
جستجوی پیشرفته
خراسان رضوی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

پروژه تحقیقاتی "تولید رنگ خوراکی پایدار از پوسته میگو (گونه ببری سبز) و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن در شرایط برون تنی و مدل غذایی" اجرا شد.
پروژه تحقیقاتی با عنوان "تولید رنگ خوراکی پایدار از پوسته میگو (گونه ببری سبز) و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن در شرایط برون تنی و مدل غذایی" توسط خانم دکتر پروین شرایعی عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اجرا شد. ایشان طی این پژوهش، عصاره رنگی حاوی مقادیر متنابهی رنگدانه آستاگزانتین را از ضایعات پوسته میگو (گونه ببری سبز) استخراج و پایدار نموده و اثرات آن را بر خصوصیات حسیی و میکروبی کالباس مرغ به عنوان افزودنی طبیعی مورد بررسی قرار داد.

یکی از منابع با ارزش برای تولید افزودنی‌های طبیعی، ترکیبات موثر حاصل از پسماندهای کشاورزی هستند. پوسته میگو، یکی از منابع ارزان قیمت برای تولید آستاگزانتین (یکی از معروف­ترین رنگدانه­‌های کاروتنوئیدی) است که دارای اثرات آنتی­‌اکسیدانی و دارویی بسیار قوی است. اما متاسفانه، سالانه مقدار زیادی از پوسته میگو درکشورمان دور ریخته می‌شود و یا به مصرف خوراک دام می­‌رسد. این امر از سویی سبب هدررفت سرمایه‌های ملی و از سویی دیگر سبب ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود. پژوهش فن آور حاضر، راهکاری برای استفادة بهینه از پوسته میگو و استخراج و پایدارسازی ترکیبات رنگی را ارائه می‌دهد. در پژوهش صورت گرفته، استخراج عصاره رنگی از پوسته میگو با استفاده از حلال­‌های مختلف (قطبی، غیر قطبی، ترکیب دو و سه تایی حلال) و با کمک فرآیند فراصوت انجام شد. عصاره استخراج شده به مقدار قابل توجهی دارای رنگدانه آستاگزانتین بود و فعالیت آنتی اکسیدانی مناسبی داشت. فرآیند ریزپوشانی سبب حفاظت و پایداری بیشتر این رنگدانه درشرایط  مختلف رطوبتی، دمایی و تابش اشعه ماوراء بنفش شد. هم چنین، نهایتاً استفاده از عصاره پوسته میگو به صورت آزاد و ریزپوشانی شده سبب بهبود خصوصیات حسی و کنترل رشد میکروبی در محصول غذایی کالباس مرغ شد. بنابراین استفاده از این منبع ضایعاتی برای تولید ترکیبات زیست فعال همانند آستاگزانتین، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، سبب ارتقای سطح سلامت جامعه نیز خواهد شد.

 
 


۱۴۰۰/۱۱/۰۲
تعداد نمایش: ۷۰
مشاهده اخبار گروه خبری 'خراسان رضوی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات