چهار شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴  -  Wednesday, April 30, 2025
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

پروژه تحقیقاتی "دستیابی به فناوری افزایش قابلیت ماندگاری پستۀ تازه از طریق بسته‌بندی خوشه‌ای آن با روش اتمسفر اصلاح شده" اجرا شد.
پروژه تحقیقاتی با عنوان "دستیابی به فناوری افزایش قابلیت ماندگاری پستۀ تازه از طریق بسته‌بندی خوشه‌ای آن با روش اتمسفر اصلاح شده" توسط خانم دکتر بهجت تاج‌الدین عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی اجرا شد. ایشان به روشی برای نگهداری پستۀ تازه با استفاده از بسته‌بندی خوشه‌ای آن به روش اتمسفر اصلاح شده دست یافت.

پسته یکی از محصولات با ارزش، بسیار مقوی، پر انرژی، و صادراتی ایران است که به­ دلیل مشکلات نگهداری، عمدتا خشک شده و برای تنقلات استفاده می‌­شود. مقدار بسیار کمی از آن، در زمان برداشت، به مصرف تازه­‌‌خوری می­‌رسد. پستۀ تازه زمان ماندگاری کوتاهی داشته و پس از برداشت نمی‌­توان آن را برای مدت طولانی سالم نگهداری کرد زیرا به‌ تدریج رنگ پوستۀ نرم خارجی آن تیره شده و دچار کاهش وزن و آلودگی قارچی می­‌‌شود. بنابراین، به­ منظور بررسی امکان افزایش زمان ماندگاری پستۀ تازه، پستۀ تازه همراه با خوشۀ آن با استفاده از روش بسته‌­بندی با اتمسفر اصلاح­ شده (MAP)، در دو نسبت گازی N288% + CO210% + O22%  (نسبت گازی شماره 1) و N283% + CO215% + O22% (نسبت گازی شماره 2)، در سه نوع ماده بسته­‌بندی مشتمل بر پلی­اتیلن، چند لایه متالیزه شده، و هر دو فیلم دارای کاغذ الکلی، بسته‌­بندی شده و در دمای یخچال (1±5 درجه سلسیوس) به مدت سه ماه نگهداری شد. نتایج نشان داد که کیفیت بسته­‌های دارای ترکیب گازی شماره 2 از بسته­‌های دارای ترکیب گازی شماره 1 بهتر بود. کیفیت بسته­‌های دارای هر دو ترکیب گازی از کیفیت بسته‌­های دارای جاذب الکلی بهتر، و کیفیت بسته‌­های هر سه بسته‌­بندی فوق از نمونه‌­های شاهد (بسته­‌های بدون ترکیب گازی، و بدون کاغذ الکلی) بهتر بودند. کیفیت بسته‌­های متشکل از فیلم چند لایه متالیزه از پلی­اتیلن بهتر بود. بنابراین، پستۀ تازه بسته­‌بندی شده در فیلم چند لایه متالیزه شده دارای ترکیب گازی شماره 2 با سه ماه نگهداری، بهترین تیمار این پژوهش پیشنهاد می‌شود.

 
 


۱۴۰۰/۱۱/۰۲
تعداد نمایش: ۶۳
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات