
پسته یکی از محصولات با ارزش، بسیار مقوی، پر انرژی، و صادراتی ایران است که به دلیل مشکلات نگهداری، عمدتا خشک شده و برای تنقلات استفاده میشود. مقدار بسیار کمی از آن، در زمان برداشت، به مصرف تازهخوری میرسد. پستۀ تازه زمان ماندگاری کوتاهی داشته و پس از برداشت نمیتوان آن را برای مدت طولانی سالم نگهداری کرد زیرا به تدریج رنگ پوستۀ نرم خارجی آن تیره شده و دچار کاهش وزن و آلودگی قارچی میشود. بنابراین، به منظور بررسی امکان افزایش زمان ماندگاری پستۀ تازه، پستۀ تازه همراه با خوشۀ آن با استفاده از روش بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP)، در دو نسبت گازی N288% + CO210% + O22% (نسبت گازی شماره 1) و N283% + CO215% + O22% (نسبت گازی شماره 2)، در سه نوع ماده بستهبندی مشتمل بر پلیاتیلن، چند لایه متالیزه شده، و هر دو فیلم دارای کاغذ الکلی، بستهبندی شده و در دمای یخچال (1±5 درجه سلسیوس) به مدت سه ماه نگهداری شد. نتایج نشان داد که کیفیت بستههای دارای ترکیب گازی شماره 2 از بستههای دارای ترکیب گازی شماره 1 بهتر بود. کیفیت بستههای دارای هر دو ترکیب گازی از کیفیت بستههای دارای جاذب الکلی بهتر، و کیفیت بستههای هر سه بستهبندی فوق از نمونههای شاهد (بستههای بدون ترکیب گازی، و بدون کاغذ الکلی) بهتر بودند. کیفیت بستههای متشکل از فیلم چند لایه متالیزه از پلیاتیلن بهتر بود. بنابراین، پستۀ تازه بستهبندی شده در فیلم چند لایه متالیزه شده دارای ترکیب گازی شماره 2 با سه ماه نگهداری، بهترین تیمار این پژوهش پیشنهاد میشود.

