در راستای سیاستهای مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برای توسعه همکاری با بخش خصوصی و اجرای پروژههای کاربردی مورد نیاز صنعت غذا، در روز یکشنبه مورخ 1400/12/01 جلسه وبیناری مشترکی با حضور آقای مهندس ابراهیمآبادی، مدیر عامل اتحادیه زرشک و زعفرانکاران بیرجند، آقای دکتر مقدم، نماینده شرکت شیراز صدک، خانم مهندس دانا، نماینده بخش خصوصی فعال در صنعت کنسروسازی، رئیس و اعضاء هیئت علمی بخش تجقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوری های پس از برداشت، آقایان دکتر گلشن تفتی، دکتر جوکار، دکتر یقبانی و خانم دکتر بصیری، برگزار شد. در این جلسه، دو فقره پروپوزال تحقیقاتی با عناوین "دستیابی به فرمولاسیون سس باربکیو با بکارگیری کنستانتره زرشک" و "ارزیابی روشهای مؤثر در تولید مربای زرشک" به ترتیب توسط مجریان پروژهها آقای دکتر یقبانی و خانم دکتر بصیری از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی مورد بررسی قرار گرفت. آقای مهندس ابراهیمآبادی، ضمن اشاره به میزان تولید زرشک در استان خراسان جنوبی که بالغ بر 22 هزار تن زرشک تازه است، آن را محصول استراتژیک و منحصر به فرد در کشور معرفی کرد که البته با مشکلات متعددی در زمینه صادرات مواجه است که راهکار آن تولید فرآوردههای جانبی از این محصول است. در ادامه، آقای مهندس ابراهیمآبادی و آقای دکتر مقدم، ضمن تأئید و کاربردی بودن پروپوزالها و ارائه پیشنهادهای تکمیلی، آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه، در قالب تهیه مواد اولیه و در اختیار قرار دادن امکانات موجود و همچنین تجاریسازی فرآوردههای تولیدی از زرشک اعلام کردند. در این جلسه همچنین مسائل و مشکلات پس از برداشت محصول زرشک از جمله خشک کردن صنعتی زرشک، بارگاههای غیر فنی برای خشک کردن زرشک و مسائل و مشکلات صادرات زرشک به دلیل آلودگیهای میکروبی مورد بحث قرار گرفت. در پایان جلسه مقرر شد که مسائل پس از برداشت محصول زرشک در جلسه تخصصی دیگر که توسط همکاران مرکز خراسان رضوی هماهنگ و پیگیری خواهد شد و با حضور بخش خصوصی مرتبط بررسی شود.