بشرویه یکی از شهرهای واقع در استان خراسان جنوبی است. در سال 1401 سطح زیر کشت زعفران آن 1546 هکتار بوده که امید است حدود 4 تن زعفران خشک از این سطح به دست آید. در چرخه تولید تا مصرف زعفران، خشک کردن یکی از مهمترین مراحل به حساب میآید که چنانچه به درستی انجام نشود محصول نهایی از کیفیت مناسبی برخوردار نخواهد بود. علی رغم پیشرفتهای چشمگیری که در سالهای اخیر در زمینه خشک کردن زعفران در کشور حاصل شده ولی به دلیل خرده مالکی کشاورزی در این شهرستان هنوز بخش زیادی از زعفران این منطقه به روش سنتی خشک میگردد. لذا با همت سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی در راستای آموزش بهره برداران کارگاه عملی "آشنایی با خشک کنهای اتویی زعفران" با حضور آقای دکتر حسین چاجی عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز خراسان رضوی برگزار گردید. در این کارگاه که جمعی از کارشناسان، مروجین، کشاورزان و کسبه مرتبط با زعفران حضور داشتند آقای دکتر چاجی به بیان مشکلات روش سنتی خشک کردن و همچنین تشریح خشک کنهای اتویی زعفران پرداخت. وی بیان داشت که روش سنتی خشک کردن زعفران معایب زیادی از قبیل طولانی شدن زمان خشک شدن، تیره شدن رنگ و آلودگی زعفران را در پی دارد در حالی که زعفران با خشک کنهای اتویی در زمان بسیار کوتاه با ظاهری بازار پسند و به دور از آلودگی خشک میگردد. زعفران خشک شده با دستگاه مذکور از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار است که باعث میشود درآمد بیشتری نصیب کشاورزان گردد. در انتهای کارگاه شرکت کنندگان به صورت عملی از نزدیک با نحوه کار دستگاه خشک کن زعفران اتویی آشنا شده و عملا تفاوت زعفران خشک شده با دستگاه را با نمونه سنتی مشاهده کردند.