شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳  -  Saturday, July 27, 2024
جستجوی پیشرفته
خراسان رضوی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

ارزیابی روش‌های موثر در تولید مربای زرشک با بافتی پایدار شده
دکتر شادی بصیری، عضو هیات علمی بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات، آموزش و منابع طبیعی خراسان رضوی عوامل موثر بر کیفیت مربای زرشک از نظر یکنواختی بافت را در قالب پروژه تحقیقاتی با عنوان " ارزیابی روش‌های موثر در تولید مربای زرشک با بافتی پایدار شده" بررسی کرد.

این پژوهش با هدف، ارزیابی عوامل موثر بر کیفیت مربای زرشک از نظر یکنواختی بافت بررسی شد. تیمارها شامل زرشک بیدانه در دو حالت تازه و خشک بودند. در حالت استفاده از زرشک تازه از پیش تیمارهای بلانچینگ در آب داغ و آبگیری اسمز در محلول قندی ، قبل از تهیه مربا استفاده شد. دو هیدروکلوئید پکتین و گوار به صورت جداگانه و در غلظت های مختلف در حین پخت مربا به منظور ایجاد قوام اضافه شدند. از تمام پیش تیمارها به غیر از فرآیند اسمز برای تهیه مربا از زرشک خشک استفاده شدند. آزمایشات pH ، درصد مواد جامد محلول، اسیدیته، اسید­آسکوربیک، آنتوسیانین، میزان دو فاز شدن و ویسکوزیته برای نمونه های مربا اندازه­گیری شدند. ویژگی­های حسی مربا (عطر و طعم، رنگ، بافت و ارزیابی­کلی) توسط داوران آموزش دیده و متخصص در قالب تست پانل ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که کمترین دوفازی بافت و بیشترین ویسکوزیته در نمونه های مربای زرشک مربوط به استفاده از هیدروکلوئید های پکتین و گوار بود. بین نمونه ها از نظر خواص حسی، اختلاف معنی دار وجود نداشت. 



۱۴۰۳/۰۴/۲۴
تعداد نمایش: ۱۹
مشاهده اخبار گروه خبری 'خراسان رضوی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات