پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳  -  Thursday, January 9, 2025
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

کیفیت روغن زیتون تولیدی واحد‌های روغن‌کشی زیتون استان گیلان در پژوهشی توسط فروغ شواخی عضو هیات علمی بخش صنایع غذایی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و همکاران ایشان ارزیابی شد
در طی این پژوهش واحدهای روغن کشی زیتون استان گیلان با هدف ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود کیفیت روغن زیتون ارزیابی شدند. کیفیت روغن زیتون تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. تاثیر بخشی از عوامل موثر بر کیفیت روغن زیتون در قالب پرسش نامه و بخشی دیگر از طریق انجام آزمون‌های اسیدیته، پراکسید، ضریب خاموشی و ارزیابی حسی نمونه ها انجام شد. نتایج به دست آمده نشان دادند که روغن زیتون واحدهای فرآوری استان گیلان از نظر کیفیت در گروه‌های مختلف قابل طبقه بندی است و دامنه ویژگی‌های کیفی نمونه های روغن زیتون در دوره استخراج بسیار وسیع بود. با توجه به ارزیابی ویژگی‌های حسی روغن زیتون مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 18689، روغن زیتون های نمونه‌برداری‌شده در انواع فرابکر، بکر ، بکر معمولی و لامپانت قابل گروه بندی بودند

عدم توجه به عوامل تاثیر­گذار بر کیفیت روغن تولیدی از یک طرف و نبود پایش کیفی ارگان­های نظارتی و سیستم قیمت­گذاری متناسب با کیفیت روغن زیتون تولید شده و همچنین عدم نظارت بر قیمت محصول تولید شده، بیانگر ضرورت توجه بیشتر به مدیریت زنجیرۀ تولید و ارزش تولید روغن زیتون در کشور است
 


۱۴۰۳/۱۰/۱۵
تعداد نمایش: ۱۳
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات