پنج شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴  -  Thursday, April 24, 2025
جستجوی پیشرفته
بخش صنایع غذایی
 عبارت *      جستجوی پیشرفته

تعیین وضعیت سلامت میکروبی کاهو و خیار عرضه شده در بازار
در قالب طرح کلان پایش سلامت محصولات کشاورزی، وضعیت سلامت میکروبی کاهو و خیار توسط جناب آقای دکتر عادل میرمجیدی هشتجین عضو هیأت علمی بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوری‌های پس از برداشت مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت.

سبزی­‌ها و صیفی‌­ها از پرمصرف‌ترین تولیدات کشاورزی محسوب می‌شوند که بخش قابل ملاحظه مصرف آن‌ها به صورت خام یا نیمه‌فرایند شده است. از این­رو در صورت آلودگی، وسیله‌ای برای انتقال باکتری‌ها، انگل‌ها و ویروس‌های بیماری‌زا هستند و باعث ایجاد بیماری در انسان و نیز افزایش شیوع بیماری‌های قابل انتقال از غذا می‌شوند. لیستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا و اشریشیاکلی، از جمله پاتوژن‌هایی هستند که از سبزی­ها جدا شده‌اند. در این پروژه، سلامت میکروبی دو محصول کاهو (نمایندة سبزی­های برگی) و خیار (نمایندة صیفی‌ها) عرضه شده در میادین میوه و تره‌بار شهر کرج و تهران، از لحاظ آلودگی‌های میکروبی شامل شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها، شمارش کلی‌فرم‌ها، شمارش کلی‌فرم‌های مدفوعی (اشریشیا کلی)، سالمونلا، خانواده انتروباکتریاسه و استافیلوکوکوس اورئوس و آلودگی‌های انگلی به تفکیک در ارقام مختلف، فصول مختلف سال، بسته­بندی، نوع کاشت (مزرعه یا گلخانه) و محل‌های تولید مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که شاخص­های میکروبی ارزیابی شده در اکثر موارد تحت تأثیر تیمارهای مورد مطالعه بودند. در هیچ یک از نمونه‌های مورد بررسی خیار و کاهو، سالمونلا مشاهده نشد. تنها یک نمونه خیار و یک نمونه کاهو آلودگی انگلی داشتند. این طرح به صورت مشترک بین مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر انجام شد.



۱۴۰۴/۰۱/۲۰
تعداد نمایش: ۲۶
مشاهده اخبار گروه خبری 'بخش صنایع غذایی'

نظر و امتیاز برای این خبر
 
نام و نام خانوادگی:
1 2 3 4 5
لطفا نظر خود را بنویسید:
 
آمار مشاهده صفحات